Την χρονιά που πέρασε είδαμε την άνοδο των μανιταριών ως εναλλακτική λύση για το κρέας, την επέλαση των γλυκών για vegan αλλά και την επιτυχία των vegan κρεοπωλείων.

Αυτές οι τάσεις έχουν εκτιναχθεί σε δημοτικότητα και άνοιξαν τον δρόμο για το 2022. Αυτές είναι οι vegan τάσεις που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον την νέα χρονιά.

Vegan χοιρινό

Η βιομηχανία των vegan κρεάτων επεκτείνεται συνεχώς. Το vegan λουκάνικο έκανε δυναμικά την εμφάνισή του την προηγούμενη χρονιά και κέρδισε του χορτοφάγους. Φέτος, η νέα τάση στην vegan κουζίνα αναμένεται να είναι το vegan χοιρινό. Ήδη έχει κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και το trend συνεχίζει να επεκτείνεται.

Vegan αυγά

Ενώ οι ζαχαροπλάστες προσπαθούν να αποδείξουν ότι μπορούν να φτιάξουν εξίσου νόστιμα γλυκά χωρίς ζωικά προϊόντα, ένα επιπλέον υλικό έρχεται να προστεθεί στην λίστα τους. Η αμερικανική μάρκα Just Egg αναμένεται να κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρώπη στα τέλη του 2021 που έχει την μορφή υγρού αυγού. Αλλά και βραστά “αυγά” με βάση τους ξηρούς καρπούς που θα έχουν την εμφάνιση, τη γεύση και την αίσθηση ενός παραδοσιακού αυγού θα είναι επίσης διαθέσιμα.

Vegan θαλασσινά

Την σειρά της βιομηχανίας κρεάτων και γάλακτος παίρνουν τα θαλασσινά. Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους αναμένουμε να δούμε στο εμπόριο βίγκαν σολομό, γαρίδες και τόνο. Ο εμπορικός κολοσσός Nestlé εργάζεται πάνω σε μια vegan εκδοχή γαρίδας, που ονομάζεται «Vrimp». Φτιαγμένη από φύκια και μπιζέλια και διαμορφωμένη με ειδικό καλούπι, θα είναι κάτι πραγματικά πρωτοποριακό.

Γάλα πατάτας

Θα μπορούσε το γάλα πατάτας να είναι το επόμενο προϊόν που θα διαταράξει τον κλάδο των εναλλακτικών γάλακτος vegan; Το γάλα βρόμης και το γάλα αμυγδάλου συνεχίζουν να διεισδύουν στην αγορά και έτσι υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι η διαφημιστική εκστρατεία για το φυτικό γάλα θα συνεχίσει να αυξάνεται σε δημοτικότητα με το γάλα πατάτας που διαθέτει πλούσια, κρεμώδη γεύση να κερδίζει έδαφος.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις