Ο νέος "παίκτης" της αγοράς φυτικού γάλακτος ήρθε για να μείνει.

Ένα από τα νεότερα φυτικά γάλατα στην αγορά είναι το γάλα σουσαμιού, για το οποίο μπορεί να μην έχετε ακούσει, αλλά αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Φτιαγμένο από σουσάμι, αυτό το εναλλακτικό γάλα μπορεί να είναι το πιο φιλικό προς τον πλανήτη φυτικό γάλα της αγοράς.

Είναι βιώσιμο το γάλα σουσαμιού;

Σύμφωνα με τις λίγες εταιρείες παγκοσμίως που δημιουργούν και κυκλοφορούν αυτό το προϊόν, το γάλα σουσαμιού χρησιμοποιεί 95% λιγότερο νερό από το γάλα αμυγδάλου και απαιτεί 75% λιγότερο νερό για να παραχθεί από το γάλα βρώμης, χάρη στο κύριο συστατικό, το σουσάμι. Τα φυτά σουσαμιού, εγγενή στην Αφρική και την Ινδία, είναι ανθεκτικά στην ξηρασία, αυτογονιμοποιούμενα και φυσικά ανθεκτικά στα παράσιτα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα για να ευδοκιμήσουν.

Το γάλα σουσαμιού απαιτεί μόλις 12 λίτρα νερό για να παραχθεί ένα λίτρο γάλα, σε σύγκριση με τη σόγια, η οποία απαιτεί 28 λίτρα νερό για ένα λίτρο βρώμης γάλα σόγιας, που χρειάζεται 28 λίτρα για κάθε λίτρο γάλακτος βρώμης, και το γάλα αμυγδάλου. χρησιμοποιεί 371 λίτρα νερού ανά λίτρο γάλακτος αμυγδάλου., Όλα είναι καλύτερα από το αγελαδινό γάλα, το οποίο χρησιμοποιεί περίπου 628 λίτρα νερού για την παραγωγή ενός λίτρου αγελαδινού γάλακτος.

Γάλα Πατάτας: Το συμβατικό προϊόν “μεταμορφώνεται” και γίνεται το απόλυτο food trend του 2022

Είναι το σουσάμι υγιεινό;

Αν ψάχνετε για ένα φυτικό γάλα πλούσιο σε πρωτεΐνες, το γάλα από σουσάμι έχει 8 φορές περισσότερη πρωτεΐνη από το παραδοσιακό γάλα αμυγδάλου, με 8 γραμμάρια ανά μερίδα.

Το γάλα σουσαμιού είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, με 14 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια. Το σουσάμι είναι μια καλή πηγή σιδήρου, καλίου, ασβεστίου και βιταμίνης D, τα οποία μπορεί να είναι πιο δύσκολο να ληφθούν σε φυτικές δίαιτες.

Τι γεύση έχει το γάλα από σουσάμι;

Το γάλα σουσαμιού έχει μια λεπτή και ιδιαίτερη γεύση σουσαμιού και είναι μια εξαιρετική επιλογή για lattes, καθώς αφρίζει εύκολα και δεν διαχωρίζεται όταν προστίθεται σε ζεστά υγρά, σε αντίθεση με άλλες εναλλακτικές.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις