Το προϊόν αναμένεται να κυριαρχήσει στην αγορά vegan προϊόντων.

Το γάλα πατάτας είναι η νέα vegan τάση του 2022. Στα πλαίσια της αυξημένης ζήτησης των καταναλωτών για vegan, φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, εταιρείες στην Ευρώπη, ξεκίνησαν να παράγουν και να διαθέτουν στην αγορά τα πρώτα συσκευασμένα γάλατα πατάτας.

Το γάλα πατάτες είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: γάλα από καθαρισμένες και βραστές πατάτες. Όμως σε αντίθεση με άλλες επιλογές γάλακτος φυτικής προέλευσης, όπως το γάλα βρώμης και το γάλα σόγιας, δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία διαθέσιμη στην αγορά και φυσικά εξαιτίας του ότι δεν είναι ακόμα ευρέως διαδεδομένο υπάρχουν μικρές ποσότητες σε επιλεγμένα καταστήματα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε για το γάλα πατάτας που κυκλοφορεί στην αγορά, πρόκειται για ένα προϊόν χαμηλό σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά, που αναμένεται να εδραιωθεί ως μια εναλλακτική λύση φυτικού γάλακτος και να χρησιμοποιηθεί ευρέως ακόμα και στη βιομηχανία του καφέ.

Οι περισσότεροι καταναλωτές, έχουν δοκιμάσει έστω και μία φορά κάποιο φυτικό γάλα είτε αυτό ήταν γάλα σόγιας είτε  γάλα αμυγδάλου. Καιρός, λοιπόν, να δώσουμε την ευκαιρία για μια γευστική δοκιμή και στο γάλα πατάτας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις