Αυτή η συνταγή για το vegan carrot cake ανήκει στον σεφ Γιάννη Λουκάκο και σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσετε

Αυτό το απίθανο κέικ καρότου είναι νηστίσιμο, ελαφρύ και πάνω από όλα πολύ απλό! Είναι ένα  τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας το πρωί και το απόγευμα και ένα πολύ καλό γλυκό καθημερινό σνακ.

Αυτή η συνταγή για το vegan carrot cake ανήκει στον σεφ Γιάννη Λουκάκο και σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Νηστίσιμο κέικ καρότου

Υλικά

240 γρ. ζάχαρη
100 γρ. λάδι καρύδας
8 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
300 γρ. ρόφημα αμυγδάλου ΟΛΥΜΠΟΣ
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
12 γρ. αλάτι
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
6 γρ. μπέικιν σόδα
10 γρ. τζίντζερ, σκόνη
12 γρ. κανέλα, σκόνη
2 γρ. μοσχοκάρυδο
70 γρ. καρύδι, σπασμένο
350 γρ. καρότο, χοντροτριμμένο
ελαιόλαδο για το άλειμμα της φόρμας
επικάλυψη peanuts (frosting)
φιστίκι Αιγίνης, σπασμένο, για το τελείωμα

Για την επικάλυψη peanuts

280 γρ. peanuts, ανάλατα
4 γρ. αλάτι
5 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
16 γρ. λάδι καρύδας
250 γρ. ρόφημα αμυγδάλου Όλυμπος
70 γρ. μέλι
5 γρ. λεμόνι, ξύσμα
10 γρ. λεμόνι, χυμός

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι καρύδας, τη βανίλια, το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, τη σόδα, το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με τα υγρά σε 3 δόσεις και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά μεταξύ τους. Προσθέτουμε τα καρύδια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το καρότο σε μικρές δόσεις μέχρι να το ενσωματώσουμε όλο στο μείγμα.

Λαδώνουμε μία αντικολλητική φόρμα του κέικ και στρώνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C, στον αέρα, μέχρι να ψηθεί εσωτερικά το κέικ, για 60 με 70 λεπτά περίπου. (Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζουμε στο κέντρο του ένα μαχαιράκι και βγαίνει καθαρό με ελάχιστη υγρασία.)

Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Γαρνίρουμε με την επικάλυψη peanuts (frosting), τα τριμμένα φιστίκια, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

*εάν το κέικ πάρει αρκετό χρώμα στα πρώτα 40 λεπτά, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να είναι έτοιμο.

Για την επικάλυψη peanuts

Στον κάδο του μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα λείο σφικτό μείγμα. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Tips:

*μπορούμε να μοιράσουμε το μείγμα κέικ και σε φόρμα για μάφινς ελαττώνοντας το χρόνο ψησίματος κατά το ήμισυ ελέγχοντας ανά 10 λεπτά το κέντρο από τα κέικ.

*για πιο έντονη γεύση μπορούμε να καβουρδίσουμε τα κάσιους στο φούρνο στους 160°C για 15 με 20 λεπτά και να συνεχίσουμε με την εκτέλεση της επικάλυψης.

*για την επικάλυψη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιονδήποτε ξηρό καρπό μας αρέσει.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις