Στο θέμα των κιλών, συνήθως οι περισσότεροι αγωνίζονται να τα χάσουν και όχι να τα αποκτήσουν.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άτομα που προσπαθούν να βάλουν βάρος και να διατηρήσουν μια δυνατή, υγιή σωματική διάπλαση. Πολλοί λόγοι μπορεί να ωθήσουν τα άτομα να πρέπει να πάρουν βάρος ή να δυναμώσουν. Ειδικά όταν πρόκειται για άτομα που ακολουθούν vegan διατροφή είναι πιθανό να θέλουν να διατηρήσουν ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος που θα υποστηρίζει τον τρόπο ζωής τους. Αυτές είναι μερικές vegan τροφές για να πάρεις κιλά με υγιή τρόπο.

5 vegan τροφές για να πάρεις κιλά με υγιή τρόπο

Αβοκάντο 

Τα αβοκάντο συνοδεύονται από λίπη που είναι υγιεινά για την καρδιά, ενώ ένα μεγάλο αβοκάντο έχει περίπου 240 θερμίδες και 10 γραμμάρια φυτικών ινών. Κάθε αβοκάντο περιέχει περίπου 21 γραμμάρια μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών, που συχνά αποκαλούνται «καλά λιπαρά», επειδή η κατανάλωση τους έχει συνδεθεί με χαμηλότερα επίπεδα κακής (LDL) χοληστερόλης.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι δεν περιέχουν μόνο πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά που προάγουν την υγεία, αλλά και θερμίδες, γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι τους αποφεύγουν. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι περιέχουν 2.800 θερμίδες ανά κιλό, γι’ αυτό μια χούφτα την ημέρα είναι αρκετή. Οι φιλικές προς την αύξηση βάρους εκδόσεις περιλαμβάνουν τα κάσιους, τους σπόρους λιναριού, τους σπόρους κολοκύθας, τους ηλιόσπορους, τα αμύγδαλα, τα πεκάν και τα καρύδια.

Βούτυρο ξηρών καρπών

Όταν προσπαθείτε να αυξήσετε το νούμερο στη ζυγαριά σας και να το κάνετε χωρίς άλλες επιπλοκές στην υγεία, το βούτυρο ξηρών καρπών μπορεί να είναι ένας βολικός και εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε μάζα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ποικιλίες χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, έλαια και συντηρητικά.

Ελιές

Μια άλλη πηγή υγιεινού για την καρδιά λίπους, οι ελιές περιέχουν μεταξύ 11 και 15 τοις εκατό λίπος, ανάλογα με τον τύπο. Προσθέστε τες σε σούπες, σαλάτες και οποιοδήποτε πιάτο για να του δώσετε περισσότερο υγιεινό λίπος και θερμίδες γεμάτες με φυτικές ίνες.

Πατάτες

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος συχνά αποφεύγουν τις πατάτες, αλλά από την άλλη πλευρά, οι πατάτες μπορούν να είναι μια καλή προσθήκη σε ένα σχέδιο αύξησης βάρους. Ωστόσο, μην επιλέγετε πατατάκια ή πατάτες τηγανιτές ή ψητές πατάτες με βούτυρο και κρέμα γάλακτος, που εξακολουθούν να είναι ανθυγιεινές ακόμα κι αν επιλέγετε vegan εκδοχές.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις