Εύκολοι τρόποι να κερδίσεις πίσω την γεύση που σου έχει λείψει

Όταν γίνεσαι vegan ένα από τα πιο συνήθη προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι το να φτιάξεις κλασικές συνταγές στην vegan εκδοχή τους. Συγκεκριμένα, τα αυγά, το τυρί και η κρέμα γάλακτος είναι από τα υλικά που είναι δύσκολο να αντικατασταθούν με vegan υλικά φέρνοντας το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες πρώτες ύλες που μπορεί να έχεις ήδη στην κουζίνα σου και θα σε βοηθήσουν στην vegan μαγειρική και ζαχαροπλαστική σου.

Αντικατέστησε:

Την κρέμα γάλακτος στις vegan συνταγές με μαλακό τόφου 

Στις vegan συνταγές, το μαλακό τόφου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση της παχύρρευστης κρέμας. Αυτού του είδους το τόφου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία από σάλτσες, σαλάτες, ντιπ και επιδόρπια. Μπορείτε να αλλάξετε την υφή του μείγματος προσθέτοντας επιπλέον υγρό, όπως νερό, ελαιόλαδο ή χυμό λεμονιού.

Τα αυγά με τις πολτοποιημένες μπανάνες

Το παντοδύναμο αυγό εξυπηρετεί διάφορες λειτουργίες στο ψήσιμο. Ευτυχώς, υπάρχει μια ποικιλία από καλά υποκατάστατα αυγών διαθέσιμα στο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένου ενός απροσδόκητου που υπάρχει ήδη στην κουζίνα: ώριμες πολτοποιημένες μπανάνες, που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά σε συνταγές όπου η κύρια λειτουργία τους είναι να δένουν τα συστατικά μεταξύ τους.

Το τυρί με την διατροφική μαγιά 

Η διατροφική μαγιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους για να υποκαταστήσει το τυρί. Έχει μια ξεχωριστή γεύση ξηρών καρπών που το καθιστά ένα εξαιρετικό vegan υποκατάστατο του τυριού σε τυπικά αλμυρά γεύματα. Είναι συχνά διαθέσιμο ως σκόνη ή νιφάδες που μπορούν να πασπαλιστούν πάνω από σαλάτες ή να λιώσουν πάνω από μακαρόνια. Η διατορφική μαγιά είναι υψηλή σε θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και χωρίς γλουτένη. Ωστόσο, σε αντίθεση με το πραγματικό τυρί, έχει ελάχιστο νάτριο και θερμίδες.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις