Πολλοί γίγαντες του fast food πρόσθεσαν vegan επιλογές στο μενού τους το 2021.

Το 2021 σηματοδότησε μια χρονιά εντυπωσιακών και απίθανων καινοτομιών στον φυτικό κόσμο. Από το τρισδιάστατο εκτυπωμένο vegan κρέας μέχρι τα βήματα στην παραγωγή κρέατος με βάση τα κύτταρα, η αγορά εναλλακτικών πρωτεϊνών άνθισε. Αλλά η πιο συγκλονιστική εξέλιξη είναι το γεγονός ότι οι γίγαντες του fast food έχουν προσθέσει αρκετές vegan επιλογές στα μενού τους. Το fast food φυτικής προέλευσης έσωσε τις ζωές περισσότερων από 630.000 ζώων το 2021, καθώς οι επιλογές χωρίς κρέας γίνονται συνήθης πρακτική για τη βιομηχανία.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων World Animal Protection (WAP) μόλις δημοσίευσε μια έκθεση σύμφωνα με την οποία 630.000 ζώα σώθηκαν από το σύστημα τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η έκθεση επισημαίνει ότι τα ζώα που σώθηκαν μπορούν να αποδοθούν άμεσα στην αύξηση των επιλογών για vegan fast-food και στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για το κρέας φυτικής προέλευσης.

“Τα εστιατόρια προσπαθούν σίγουρα να καλύψουν αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα φυτικής προέλευσης, προσφέροντας περισσότερες εναλλακτικές λύσεις κρέατος στο μενού τους”, δήλωσε στο USA TODAY ο Farming Campaign Manager στο World Animal Protection Maha Bazzi. «Η βιομηχανία αναμένεται να παραμείνει στην πορεία το 2022 καθώς οι εναλλακτικές λύσεις κρέατος εξελίσσονται και γίνονται πιο ευρέως προσβάσιμες». Η έκθεση WAP αναφέρει λεπτομερώς ότι περίπου 211.000 χοίροι, 35.000 κοτόπουλα και 77.000 αγελάδες αφαιρέθηκαν από το σύστημα τροφίμων πέρυσι.

Τα δεδομένα ακολουθούν την πιο επιτυχημένη χρονιά για διανομή προϊόντων φυτικής προέλευσης στην αγορά fast-food. Αρκετοί γίγαντες του fast food έκαναν το ντεμπούτο τους σε νέες vegan επιλογές στο μενού . Συνολικά, το vegan κρέας εμφανίζεται στα μενού κατά 1320% περισσότερο από την έναρξη της πανδημίας. Η McDonald’s, η μεγαλύτερη εταιρεία fast food στον πλανήτη, κυκλοφόρησε με επιτυχία το vegan burger McPlant πέρυσι, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο σε 300 τοποθεσίες.

Εκτός από τα McDonald’s, άλλοι γίγαντες του fast food, συμπεριλαμβανομένων των KFC και Panda Express, έχουν αναπτύξει φυτικές εναλλακτικές σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές μενού. Η KFC κυκλοφόρησε πρόσφατα τα Beyond Chicken Tenders με Beyond Meat σε περίπου 4.000 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις