Ενα υγιεινό και δροσερό γλυκό για τις ημέρες του καλοκαιριού

Υγιεινό γλυκό σοκολάτας vegan και gluten free. Χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς αυγά.

Η συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Vegan σοκολατένιο γλυκό

Υλικά

300 γραµ. μαύρα φασόλια (βρασμένα και στεγνά)
1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
2 κ.σ κακάο
1/2 φλ. μέλι (ή πετιμέζι ή άλλο γλυκαντικό)
6 χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
50 γραµ. ηλιέλαιο (ή βούτυρο καρύδας)
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Για το vegan σοκολατένιο γλυκό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαύρα φασόλια βρασμένα, ή μίξη βρασμένων οσπρίων, όπως φασόλια, ρεβύθια κλπ.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα φασόλια, τη βρώμη, το κακάο, το μέλι, τους χουρμάδες, το λάδι, το μπέικιν, το ξύσμα και 2 πρέζες αλάτι.

Αλέθουμε όλα τα υλικά πολύ καλά να πολτοποιηθούν και να γίνουν σαν πάστα.

Τέλος ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας και με σπάτουλα ανακατεύουμε να μπουν στο μείγμα. (Κρατάμε λίγες σταγόνες σοκολάτας για την επιφάνεια του γλυκού).

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μικρό ταψί 24 εκατοστά ή σε μικρή βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση.

Αδειάζουμε το γλυκό, ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα. Πασπαλίζουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, 15΄μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Αφήνουμε το σοκολατένιο γλυκό να σταθεί και να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Κόβουμε σε μικρές μπουκιές και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις