Το vegan ψήσιμο έχει την δική του τεχνική και ήρθε η στιγμή να την μάθεις

Το καλοκαίρι είναι μια ιδανική περίοδος για να διοργανώσεις ένα ψήσιμο με φίλους στην αυλή σου και να απολαύσεις φαγητό και δροσερά ποτά. Ωστόσο, εάν το μενού έχει μόνο vegan κρέατα είναι πολύ πιθανό να μην ξέρεις ακριβώς πώς πρέπει να ψηθούν στα κάρβουνα, ειδικά εάν είναι το πρώτο σου vegan μπάρμπεκιου. Εδώ θα βρεις τον απόλυτο οδηγό που θα σου δήξει πώς να ψήσεις το vegan κρέας σαν επαγγελματίας.

Πώς να ψήσεις τέλεια το vegan κρέας σου

Ζεστάνετε τη σχάρα

Το κάρβουνο προτιμάται προφανώς, καθώς έτσι αποκτάς αυτή τη καπνιστή γεύση. Συνήθως αρκούν περίπου 15 λεπτά για να ζεσταθούν οι σχάρες, κάτι που θέλετε για να μαγειρέψετε καλά το εξωτερικό του «κρέατος» σας.

Αφήστε το κρέας σας σε θερμοκρασία δωματίου. Πρέπει να προσέξετε ώστε τα μπιφτέκια και τα λουκάνικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ψήσετε στη σχάρα, για να μην καταλήξετε με ένα καλά μαγειρεμένο εξωτερικό και ένα παγωμένο εσωτερικό.

Λαδώστε τα μπιφτέκια/λουκάνικα σας

Το λάδωμα του μπιφτέκι και των λουκάνικων θα βοηθήσει ώστε να μην κολλήσουν στις σχάρες του γκριλ. Το λάδωμα των ίδιων των σχάρων θα λειτουργούσε επίσης χρησιμοποιώντας μια λαδωμένη χαρτοπετσέτα ή σπρέι ψησίματος. Απλώς φροντίστε να το κάνετε όσο η σχάρα είναι κρύα, ώστε να μην κινδυνεύετε να καείτε.

Ψήστε για λίγο σε δυνατή φωτιά

Βεβαιωθείτε ότι η σχάρα σας είναι πολύ ζεστή προτού βάλετε πάνω τα μπιφτέκια ή τα λουκάνικα. Μαγειρέψτε τα λίγα λεπτά από την μια πλευρά (δύο λεπτά ήταν αρκετά), ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι ο πάτος είναι καφέ και καραμελωμένος, στη συνέχεια αναποδογυρίστε (για το μπιφτέκι) και ψήστε άλλα λίγα λεπτά.

Μην πιέζετε!

Αυτό αφορά τα μπιφτέκια. Η πίεση προκαλεί όλο το λίπος (σε αυτή την περίπτωση, το λάδι καρύδας) να φύγει από τα μπιφτέκια, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι λιγότερο ζουμερά.

Πολλές εταιρίες με κρέας φυτικής προέλευσης συνιστούν για τα μπιφτέκια και τα λουκάνικα εσωτερική θερμοκρασία 75°C, αλλά δεν χρειάζεται να το λάβετε απαραίτητα υπ’ όψιν αφού τα vegan κρέατα δεν ενέχουν τον ίδιο κίνδυνο σαλμονέλας ή E. coli με το χοιρινό ή το βοδινό κρέας, επομένως το ανεπαρκές μαγείρεμα δεν αποτελεί τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: 

Στην αγορά το πρώτο vegan μπούτι κοτόπουλου με κόκαλο

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις