Για πολλούς, τα σνίτσελ χοιρινού κρέατος και τα λουκάνικα αντικαθίστανται από plant based τροφές

Οι Γερμανοί έχουν τη φήμη ότι αγαπούν το κρέας, αλλά ολοένα και περισσότερο, η χώρα φαίνεται να ανατρέπει τη δική της τάση και να υιοθετεί εναλλακτικές διατροφικές συνήθειες βασισμένες στις φυτικές τροφές. Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί για το κλίμα συνιστούν μια βασική στροφή στη διατροφή με βάση τα φυτά, η Γερμανία είναι μια από τις λίγες χώρες, μαζί με τη Σουηδία, που επιδεικνύουν πραγματική μείωση στην κατανάλωση κρέατος, με του πολίτες να στρέφονται στη vegan διατροφή. Το 2011, ο μέσος Γερμανός πολίτης έτρωγε 138 κιλά κρέας ετησίως. Αλλά από τότε μειώθηκε κατά 12,3%. Τώρα, ο μέσος Γερμανός τρώει περίπου 121 κιλά ζωικής πρωτεΐνης ετησίως. Τον Μάρτιο, έρευνα έδειξε ότι περισσότερο από το μισό (51 τοις εκατό) του γερμανικού πληθυσμού είχε μειώσει την πρόσληψη κρέατος τον προηγούμενο χρόνο. Επιπλέον, έρευνα από το Έργο Smart Protein πρότεινε ότι το 2020, η αξία πωλήσεων των φυτικών τροφίμων στη χώρα αυξήθηκε κατά 97%.

Γερμανία vegan

unsplash

Γερμανία-η τάση προς τη vegan διατροφή – Όλο και περισσότεροι ανησυχούν για την διαβίωση των ζώων

Η βιομηχανία κρέατος συμβάλλει στο 14,5 τοις εκατό του συνόλου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και είναι η αιτία πίσω από την παγκόσμια αποψίλωση των δασών. Τα πλούσια έθνη έχουν πει ότι πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος κατά 75 τοις εκατό, προκειμένου να βελτιωθεί η κλιματική κρίση. Η σύσταση μείωσης προήλθε από το ίδιο το γερμανικό Πανεπιστήμιο της Βόννης, αν και οι πολίτες είχαν ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο με βάση τις vegan και τις φυτικές τροφές. Μια δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Veganz αποκάλυψε ότι μεταξύ 2016 και 2020, ο αριθμός των vegans διπλασιάστηκε σε 2,6 εκατομμύρια. Αυτό αντιπροσώπευε το 3,2 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού, αλλά δεν αποτελεί επαρκή εξήγηση για τη μείωση της κατανάλωσης κρέατος. Ο οργανισμός ευαισθητοποίησης για τα τρόφιμα ProVeg International, υποστηρίζει ότι είναι η ευέλικτη αγορά που έχει μειώσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το κρέας. Μια μελέτη της Forsa φαίνεται να επιβεβαιώνει την εισήγηση. Η Forsa διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί (49 τοις εκατό) από τους 1.000 ανθρώπους που ρωτήθηκαν είχαν προηγουμένως αγοράσει και καταναλώσει χορτοφαγικές ή vegan εναλλακτικές τροφές με βάση τα ζώα. 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις