Πώς να το χρησιμοποιήσεις στην μαγειρική

Το Aquafaba είναι ένα φυτικό υποκατάστατο του αυγού που συνήθως παρασκευάζεται από νερό ρεβιθιού. Δεν είναι μόνο μια υγιεινή εναλλακτική λύση στα αυγά, αλλά είναι και μια εξαιρετική επιλογή για τους vegan. Το Aquafaba ανακαλύφθηκε τυχαία και έχει κάνει τεράστια διαφορά στην χορτοφαγική κοινότητα.

Τα ρεβίθια είναι μια εξαιρετική φυτική τροφή και μερικά από τα θρεπτικά συστατικά τους μεταφέρονται στο νερό. Οι πρωτεΐνες και οι φυτικές ίνες δεν μεταφέρονται, αλλά μπορείτε να επωφεληθείτε από στοιχεία όπως:

  • Βιταμίνες Β
  • Φολικό οξύ
  • Σίδερο
  • Φώσφορος
  • Υγιή λίπη, όπως το λινολεϊκό και το ελαϊκό οξύ

Μαγειρική με Aquafaba

Χωρίς ένα κατάλληλο υποκατάστατο ασπράδι αυγού, οι άνθρωποι που ακολουθούσαν μια vegan διατροφή δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν συνταγές που απαιτούσαν αυγά. Το μαγείρεμα με το aquafaba είναι εύκολο. Επειδή μπορεί να συμπεριφέρεται σαν ασπράδι αυγού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα όπως γλυκά με βάση την μαρέγκα και μαγιονέζα.

Αποτελέσματα μελέης απέδειξαν ότι το Pedrosillano ρεβίθια aquafaba θα μπορούσε να είναι ένα υποκατάστατο αυγού στην ανάπτυξη διαφορετικών συνταγών μαγειρικής (γλυκού ή αλμυρού), που περιλαμβάνει αφρούς ή γαλακτώματα και θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική λύση για καταναλωτές με αλλεργία στα αυγά. Το aquafaba που προέρχεται από εμπορικά κονσερβοποιημένα ρεβίθια έδειξε, γενικά, περισσότερες ομοιότητες με τις ιδιότητες του ασπράδιου αυγού και είχε τις υψηλότερες αισθητηριακές βαθμολογίες από τις μαρέγκες που παρασκευάστηκαν με αυτό.

Όσον αφορά τις μετρήσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρεις κουταλιές της σούπας νερό ρεβιθιού για ένα μεγάλο αυγό ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο κουταλιές της σούπας νερό ρεβιθιού για ένα μεγάλο ασπράδι αυγού.

Δες επίσης: 

Τρία υλικά για να αντικαταστήσεις τα αυγά, το τυρί και την κρέμα γάλακτος στις vegan συνταγές

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις