Κατάφερε να αποσπάσει 60.000 ευρώ για να δημιουργήσει το δικό του vegan κρεοπωλείο

Στα 60.000 ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση που κατάφερε να αποσπάσει ο Παναγιώτης Μαγουλάς, ο vegan σεφ που παρουσίασε τα καινοτόμα προϊόντα του στους επενδυτές του “Dragon’s Den”, της νέας εκπομπής του ΑΝΤ1. Ο ευρηματικός μάγειρας φτιάχνει προϊόντα που θυμίζουν σε υφή και γεύση το κρέας, χρησιμοποιώντας όμως φυτικές και υγιεινές πρώτες ύλες. Τα μαγειρικά του δημιουργήματα εντυπωσίασαν τους επενδυτές οι οποίοι με πολύ ενθουσιασμό δέχτηκαν να στηρίξουν την προσπάθειά του να ανοίξει το δικό του vegan κρεοπωλείο με την ονομασία “Vegan Butcher 269“.

Όπως εξήγησε και στην εκπομπή “Στούντιο με θέα” ξεκίνησε εν μέσω κορονοϊού, όταν έχασε τη δουλειά του όταν και έφτιαξε τα πρώτα προϊόντα του τα οποία μοιάζουν με το κρέας, αλλά χωρίς να σκοτώνει ζώα.

Δες επίσης: “Greeks for the Voiceless”: Η νέα vegan δράση που δίνει φωνή στα πλάσματα που δεν έχουν

«Ο γύρος κοτόπουλο γίνεται από ρεβύθια και πρωτεΐνες ενώ το λουκάνικο παρασκευάζεται επίσης από όσπρια», είπε, τονίζοντας ότι, «μοιάζουν πολύ με το κρέας αλλά, υπάρχουν και πιο υγιεινές τροφές που δεν μοιάζουν με το κρέας».

Ο Παναγιώτης Μαγουλάς ξεκαθάρισε ότι, στα προϊόντα του «ξέρετε όλες τις ουσίες, δεν είναι ουσίες που τις διαβάζετε και δεν τις ξέρετε» και εξήγησε ότι, «αυτά που μοιάζουν πολύ με κρέας, είναι από πρωτεΐνη κρέατος».

Όσο για το επιχειρηματικό του πλάνο, το οποίο και χρηματοδοτήθηκε από το “Dragon’s Den”, είπε ότι, θα ξεκινήσει με έναν καινούριο χώρο, με σκοπό την επέκταση στην Ελλάδα και το εξωτερικό». «Είναι φτηνό, φυτικό, ελληνικό κρέας», κατέληξε ο vegan chef.

O Παναγιώτης Μαγουλάς είναι ιδιαίτερα γνωστός στην vegan κοινότητα καθώς βρίσκεται συνεχώς σε κινητοποιήσεις και δράσεις που αφορούν την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος, στηρίζοντας έμπρακτα την ιδεολογία και τον τρόπο ζωής του.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις