Αυξήθηκε η κατανάλωση σε Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία

Η κατανάλωση προϊόντων κρέατος φυτικής προέλευσης σε εστιατόρια σε Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Ισπανία έχει αυξηθεί φέτος κατά 48% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με έρευνα της Circana.

Σχεδόν το 45% των καταναλωτών δήλωσαν ότι είναι πιο πιστοί σε εστιατόρια που ενδιαφέρονται για τη βιωσιμότητα, με την Ιταλία να εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό (56%), η Ισπανία να ακολουθεί με 49% και το Ηνωμένο Βασίλειο με 38%.

Ο Jochen Pinsker, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Foodservice της Circana, σημείωσε πως «τα προϊόντα φυτικής προέλευσης, ιδίως τα μπιφτέκια burger, παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη στην αγορά και αναμένεται να διατηρήσουν αυτή τη δυναμική μέχρι το 2024».

Η αυξανόμενη ζήτηση για είδη φυτικής προέλευσης, όπως τα μπιφτέκια burger, αποδίδεται στους καταναλωτές που επιλέγουν να μειώσουν την πρόσληψη κρέατος. Αν και οι vegan και οι vegetarian καταναλωτές αποτελούν μόνο το 2% και το 6% του πληθυσμού, αντίστοιχα, στις παραπάνω χώρες, το 25% του συνολικού πληθυσμού ακολουθεί μια flexitarian διατροφή. Μία ευέλικτη δηλαδή χορτοφαγία που επιτρέπει την πρόσληψη κρέατος και άλλων ζωικών προϊόντων με μέτρο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις