Η vegan κουζίνα έχει γίνει πλέον mainstream και αποτελεί αγαπημένη επιλογή ακόμη και όσων δεν είναι vegan.

Είτε έχεις επιλέξει να κάνεις μια αυστηρά χορτοφαγική διατροφή είτε απλά σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικές κουζίνες υπάρχουν κάποια vegan προϊόντα διατροφής για όλους που θα ωφελήσουν την υγεία σου και θα σου κάνουν μόνο καλό.

Vegan προϊόντα διατροφής για όλους

Εναλλακτικά αλεύρια

Τα εναλλακτικά αλεύρια μπορεί να είναι εξαιρετικά για να προσθέσετε νέες υφές και γεύσεις στις συνταγές σας, ακόμη και σε μη vegan πιάτα. Στις vegan συνταγές, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστάθμιση των αλλαγών στην υφή εάν δεν χρησιμοποιείτε γαλακτοκομικά. Για παράδειγμα, το αλεύρι από ρεβίθια, μπορεί να προστεθεί για κανονικό λευκό αλεύρι, ενώ προσθέτει επιπλέον πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Μη Γαλακτοκομικά Γάλατα

Αυτό είναι το πιο σημαντικό προϊόν που πρέπει να έχεις στο σπίτι σου. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις παντού ανάλογα με την υφή και την γεύση που θες να δώσεις στο φαγητό, τα γλυκά ή τον καφέ σου.

Ξηροί καρποί

Αυτά είναι τα πιο ευέλικτα τρόφιμα που έχετε στην κουζίνα σας. Εκτός από το να τους προσθέσεις σε κάθε γεύμα σου μπορείς να δημιουργήσεις πολλά πράγματα με αυτούς.  Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις φρέσκια μοτσαρέλα από γάλα κάσιους και μια εκδοχή παρμεζάνας που βασίζεται στο γάλα αμυγδάλου.

Φρέσκα βότανα

Τα φρέσκα βότανα μπορούν να αντικαταστήσουν την γεύση σε  πολλά πιάτα από τα οποία λείπει το κρέας. Για παράδειγμα, μπορείτε  να συνδυάσετε καρυκεύματα όπως το σκόρδο, τον βασιλικό και τη ρίγανη για να ξαναδημιουργήσετε την αίσθηση των φαγητών που σας έχουν λίγο λείψει.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις