Τα οφέλη για την υγεία και οι τρόποι για να το καταναλώσετε

Μπορούν οι vegan να φάνε θαλασσινά; Ναι, εάν πρόκειται για φυτά που ζουν στην θάλασσα, όπως τα φύκια. Τα φύκια είναι εξαιρετικές πηγές ιωδίου, βιταμίνης Κ, βιταμινών Β, σιδήρου και ψευδαργύρου, μαζί με ωμέγα-3 και φυτικές ενώσεις που συνεργάζονται για να έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά αποτελέσματα. Πλέον, υπάρχουν δεκάδες φάρμες φυκιών, όπως το Kelp, σε νερά σε πολλές γωνιές του κόσμου.

Τι είναι το Kelp;

To Kelp είναι ένα μεγάλο, καφέ φύκι που συνήθως αναπτύσσεται σε ρηχά αλμυρά νερά κοντά σε παράκτιες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να το φάτε ωμό, μαγειρεμένο, ως σκόνη και περιλαμβάνεται σε μια σειρά από συμπληρώματα. Λόγω της ευελιξίας και των πλεονεκτημάτων για την υγεία, το φύκι χρησιμοποιείται συνήθως σε σούσι, σάλτσες, σαλάτες, ως καρυκεύματα και άλλα προϊόντα. Είναι, επίσης, επιβοηθητικό στην απώλεια βάρους και θεωρείται απαραίτητο διατροφικό στοιχείο των χορτοφάγων διότι αποτελεί πηγή ιωδίου.

Ποια είναι τα οφέλη του Kelp για την υγεία 

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία εάν εντάξετε τα φύκια στη διατροφή σας. Τα Kelp έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να παίξουν ρόλο στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και άλλων ασθενειών. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, τα οποία είναι όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας για να παραμείνει υγιές.

Διαβάστε επίσης: 

Τι είναι η DASH διατροφή που αναδείχθηκε η 2η καλύτερη παγκοσμίως

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις