Ενα γλυκό του φθινοπώρου και του χειμώνα για κάθε περίσταση

Μία απίθανη συνταγή για γλυκιά και σιροπιαστή vegan κολοκυθόπιτα που θα σας ξετρελάνει.

Χωρίς αυγά, γιαούρτι και ζωικά λιπαρά, αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για κάθε περίσταση.

Γλυκιά vegan κολοκυθόπιτα

Υλικά για στρογγυλό ταψί διαμέτρου 12cm:

1 πακέτο φύλλα κρούστας
400 γρ. πουρές κολοκύθας
200 γρ. καστανή ζάχαρη
150 ml φυτικό γάλα
100 ml ηλιέλαιο
1 κ.σ. corn flour
1 φακελάκι baking powder
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
για το σιρόπι:
250 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη
ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γάλα με το λάδι και την ζάχαρη. Προσθέτω και τον πουρέ της κολοκύθας κι ανακατεύω καλά. Κατόπιν ρίχνω και τα καρυκεύματα μαζί με το corn flour και το baking powder. Σε αυτή την αραιή κρέμα που θα δημιουργηθεί ρίχνω τα φύλλα κρούστας, τα οποία τα σκίζω με τα χέρια και τα βρέχω μέσα στο χυλό. Ανακατεύω ώστε να βραχούν καλά όλα τα κομμάτια. Ρίχνω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνω στους 180C για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Όταν είναι έτοιμη, τη βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει. Τότε φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, μετράω 5 λεπτά και κατόπιν αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω το καυτό σιρόπι στην κρύα πίτα, την οποία έχω προηγουμένως χαράξει σε κομμάτια. Υπομονή για μερικές ώρες μέχρι να ποτίσει το σιρόπι! Μετά αρχίζει η επίθεση! Καλοφάγωτη!

Η συνταγή από veggiesisters.gr

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις