Η vegan αυτή συνταγή φτιάχνεται πανεύκολα και θα χρειαστείτε μόνο έξι υλικά

Είστε λάτρης της vegan διατροφής; Σας δίνουμε μια υπέροχη συνταγή για vegan σοκολατίνα χωρίς γλουτένη που θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς.

Υλικά

500 γρ. vegan σοκολάτα 70%
200 γρ γάλα καρύδας
160 γρ. ζάχαρη καρύδας ή 250 γρ. σιρόπι αγαύης
1 κιλό vegan τυρί κρέμα
300 γρ. αμύγδαλα
200 γρ. χουρμάδες

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες, τα ζυμώνουμε καλά σε ένα μπολ να ομογενοποιηθούν, παίρνουμε ‘ένα τσέρκι 30 cm και στρώνουμε το μείγμα περίπου 1 cm πάχος.
Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, την ζάχαρη και το γάλα καρύδας, τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει και λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Όταν λιώσει η σοκολάτα κατεβάζουμε από την φωτιά και ενώνουμε με το τυρί κρέμα χρησιμοποιώντας το μπλέντερ χειρός. Στρώνουμε την κρέμα σοκολάτα στο τσέρκι και αφήνουμε στο ψυγείο μία ώρα να παγωσει
Στολίζουμε την τούρτα με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, τριμμένη καρύδα ή τριμμένη σοκολάτα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις