To προϊόν έχει τη γεύση, την υφή και τη μυρωδιά του κονσερβοποιημένου τόνου αλλά είναι φυτικό

Vegan τόνος σε κονσέρβα είναι το νέο επίτευγμα της ισραηλινής εταιρείας Vgarden Ltd. το οποίο ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά αυτού του δημοφιλούς ψαριού που συναντάμε σχεδόν σε κάθε νοικοκυριό.

Η εταιρεία οδηγήθηκε στην δημιουργία αυτού του πρωτοποριακού προϊόντος βλέποντας το πρόβλημα της υπεραλίευσης αυτού του ψαριού υψηλής ζήτησης, κάτι που έχει καταστροφικές επιπτώσεις στον αριθμό τους σε σημείο που έχει θέσει αρκετά είδη, όπως ο κιτρινόπτερος και ο γαλαζόπτερος του Ατλαντικού, στο χείλος της εξαφάνισης.

Ελπίζοντας να «ανατρέψει το ρεύμα», η εταιρεία έχει αφιερώσει 12 μήνες έρευνας και ανάπτυξης στην πρόκληση της δημιουργίας ενός κονσερβοποιημένου τόνου που θα συμβάλει στην αποκατάσταση των πληθυσμών άγριων τόνου του ωκεανού.

Στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι να δημιουργήσει ένα προϊόν με τη γεύση, την υφή και τη μυρωδιά του κονσερβοποιημένου τόνου αλλά φυτικό.

Μετά από πολλές δοκιμές, η start-up κατάφερε να πετύχει αυτό που η εταιρεία λέει ότι έχει την «ακριβή εμφάνιση και αίσθηση» του τόνου.

Ο vegan τόνος της Vgarden βασίζεται στην πρωτεΐνη μπιζελιού, με συνολική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από 11,2% έως 14% πριν και μετά τη διήθηση. Περιέχει μια σύντομη λίστα φυσικών συστατικών, όπως φυτικές ίνες και ηλιέλαιο.

Ο τόνος ιδιωτικής ετικέτας της εταιρείας είναι ήδη διαθέσιμος σε ορισμένους τομείς λιανικής και παροχής τροφίμων. Διατίθεται σε δύο μορφές συσκευασίας: σακουλάκια για αποθήκευση με απλή ψύξη και κονσέρβες για να προσφέρουν την πλήρη αυθεντική εμπειρία τόνου και να διευκολύνουν την άνετη αποθήκευση χωρίς ψύξη.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις