Το περιοδικό TIME μόλις ανακοίνωσε ότι ο βίγκαν τόνος θα συμπεριληφθεί στη λίστα με τις 100 καλύτερες εφευρέσεις του 2021, χαρακτηρίζοντας το φυτικό προϊόν τόνου της εταιρείας τεχνολογίας τροφίμων Kuleana ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά επιτεύγματα φέτος.

Το TIME ζητά υποψηφιότητες από τους εκδότες και τους ανταποκριτές του κάθε χρόνο και στη συνέχεια κατατάσσει τους υποψηφίους με βάση την πρωτοτυπία, την αποτελεσματικότητα, τη φιλοδοξία, τον αντίκτυπο και τη δημιουργικότητα.

Φέτος, ο βίγκαν τόνος Kuleana για σούσι εξασφάλισε μια θέση στη λίστα για τα καινοτόμα συστατικά και τη μέθοδο παραγωγής του. Ο φυτικός τόνος περιέχει φύκια, ραπανάκι, koji, μπαμπού και πατάτα για να αναπαράγει τη δημοφιλή πρωτεΐνη του σούσι. Το TIME σημειώνει επίσης ότι η εναλλακτική λύση τόνου της Kuleana περιέχει οφέλη που προάγουν την υγεία και βιώσιμα επιτεύγματα.

«Γευστικές και θρεπτικές φυτικές εναλλακτικές για κρέας και κοτόπουλο είναι διαθέσιμες εδώ και χρόνια. Θαλασσινά όμως; Όχι τόσο πολύ», έγραψε το TIME για τον καινοτόμο τόνο της Kuleana. «Αυτό είναι το κενό που προσπαθεί να καλύψει η Kuleana με τον 100 τοις εκατό φυτικής προέλευσης και ποιότητας, έτοιμο προς κατανάλωση τόνο που διατηρεί τον σίδηρο, τη βιταμίνη Β12 και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα του πραγματικού χωρίς μικροπλαστικά, υδράργυρο ή υψηλή χοληστερόλη.

Και τα οφέλη είναι περισσότερα από διατροφικά καθώς μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της εξάρτησης από τη βιομηχανική αλιεία ενόψει της αυξανόμενης ζήτησης για φρέσκα τρόφιμα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις