Το διατροφικό προφίλ του μικρού σπόρου με τις πολλές καλές ιδιότητες

Ο λιναρόσπορος είναι μια υπερτροφή που έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα με τα οφέλη του να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή στης μέρες μας. Οι σπόροι προέρχονται από το φυτό λινάρι το οποίο χρησιμοποιούνταν ως ύφασμα στην Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη και ήταν μια βασική καλλιέργεια στην Αρχαία Αίγυπτο. Οι λιναρόσποροι χρησιμοποιούνταν επίσης για την παρασκευή αλευριού λιναριού, καθώς και λινελαιού.

Λιναρόσπορος: Οφέλη και διατροφική αξία

Η δημοτικότητα των σπόρων λιναριού έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια λόγω του εντυπωσιακού διατροφικού τους προφίλ. Είναι μια εξαιρετική vegan πηγή ωμέγα 3 λιπαρών. Δύο κουταλιές της σούπας λιναρόσποροι περιέχουν το 133% της RDI σας (συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη). Τα ωμέγα-3 λιπαρά είναι σημαντικά για την υγεία της καρδιάς, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και να βοηθήσουν στην κυκλοφορία του αίματος.

Μια μελέτη έδειξε ότι τα επίπεδα χοληστερόλης μειώθηκαν σε έναν αριθμό ασθενών που έπαιρναν 30 γραμμάρια αλεσμένου λιναρόσπορου την ημέρα για ένα μήνα.

Ταυτόχρονα, είναι μια φανταστική πηγή φυτικών ινών. Ο λιναρόσπορος περιέχει τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες φυτικές ίνες που είναι εξαιρετικές για τη ρύθμιση της υγείας του εντέρου και την επιβράδυνση της πέψης, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τη χοληστερόλη.

Οι λιναρόσποροι είναι μια εξαιρετική τροφή που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας για να βοηθήσετε την υγεία του εντέρου και την πέψη. Είναι ένα αρκετά εύκολο συστατικό για να το ενσωματώσετε στη διατροφή σας: Πασπαλίστε το σε σαλάτες, ανακατέψτε το στα smoothies σας, ψήστε το σε κρούστες πίτας και μπισκότα. Οι επιλογές είναι πολλές και με κάθε τρόπο μπορείτε να τους απολαύσετε.

Διαβάστε επίσης: 

Τι είναι το Kelp και γιατί να το εντάξετε στην vegan διατροφή σας

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις