Ποιες είναι οι ξεχωριστές του ιδιότητες και η θρεπτική του αξία

Τα μανιτάρια έχουν γίνει μια από τις μεγαλύτερες διατροφικές τάσεις τα τελευταία χρόνια και πλέον δεν χρησιμοποιούνται μόνο στη μαγειρική. Μάλιστα, αποτελούν πλέον αντικείμενο πολλών μελετών για την υγεία αλλά και καινοτομιών στον κλάδο των τροφίμων. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία έρευνας αγοράς Technavio, η αγορά μανιταριών θα έχει αύξηση πωλήσεων 18,78 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2025.

Και ενώ βλέπουμε το μανιτάρι να κυριαρχεί σε  πολλές μορφές, τα τελευταία νέα από τον χώρο της τεχνολογίας τροφίμων, δείχνουν πως τα επόμενα χρόνια θα συναντάμε ένα νέο φυτικό γάλα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, δίπλα από τα κλασσικά όπως η καρύδα και το αμύγδαλο. Πρόκειται για το γάλα από μανιτάρια, το οποίο παρουσιάστηκε στη μεγάλη τεχνολογική εκδήλωση CES.

Αυτή η καινοτομία της MycoTechnology είναι φτιαγμένη με βάση νερό, ηλιέλαιο και ζαχαροκάλαμο, αναμεμειγμένη με σκόνη μανιταριού που είναι πλούσια σε βιταμίνη D2.

Το κύριο συστατικό για το γάλα από μανιτάρια είναι μια φυτική πρωτεΐνη που λαμβάνεται από τη ζύμωση μανιταριών shiitake. Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ ευεργετικό για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη ή στη σόγια.

Ποια είναι τα οφέλη των μανιταριών;

Η βιταμίνη C, οι φυτικές ίνες, το σελήνιο και το κάλιο είναι μερικά μόνο από τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα μανιτάρια, γεγονός που τα καθιστά χρήσιμα για τη μείωση της φλεγμονής και τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Μια μελέτη από την εταιρεία Data Bridge Market Research συζητά την αγορά των φαρμακευτικών μανιταριών, η οποία έχει εκτιμώμενη ανάπτυξη 9,85% έως το 2027.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί οι επιστήμονες υπερασπίζονται ότι τα μανιτάρια πλευρώτους δεν είναι vegan

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις