Τα πολυτελή vegan εστιατόρια βρήκαν τον τρόπο να προσφέρουν και φυτικά "αυγά ψαριού".

Το χαβιάρι μπορεί να είναι συνώνυμο της πολυτέλειας και της υψηλής γαστρονομίας αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα ζωικό προϊόν. Τον τελευταίο καιρό, έχει γίνει μια προσπάθεια από πολυτελή εστιατόρια σε όλο τον κόσμο να αντικαταστήσουν τα αυγά ψαριού με φυτικά προϊόντα που όμως θα θυμίζουν την γεύση και την υφή του αυθεντικού χαβιαριού.

Τα προϊόντα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν «vegan χαβιάρι» υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, αλλά τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για την vegan διατροφή και ταυτόχρονη άνοδος όχι μόνο των vegan εστιατορίων, αλλά και των vegan fine dining. Το vegan χαβιάρι είναι η νέα πολυτέλεια που πολλοί αναζητούν!

Το πρόσφατα vegan εστιατόριο Eleven Madison Park πρόσθεσε μια vegan υπηρεσία χαβιαριού στο μενού γευσιγνωσίας 335 δολαρίων, σερβίροντας σπόρους tonburi σε έναν κύλινδρο, με περιτυλίγματα μαρουλιού στη θέση του ψωμιού και vegan creme fraiche. Το Tonburi, γνωστό και ως χερσαίο ή ορεινό χαβιάρι, έχει χρησιμοποιηθεί στην ιαπωνική κουζίνα εδώ και εκατοντάδες χρόνια ως γαρνιτούρα που μοιάζει με χαβιάρι. Αποτελείται από τους σπόρους του καλοκαιρινού κυπαρισσιού, βρασμένους και ξεφλουδισμένους, για να αποκαλύψει μια σφαίρα με φυτική γεύση ομοιάζοντας στο κλασικό χαβιάρι.

Άλλα εστιατόρια έχουν αναμείξει άλλα συστατικά σε tonburi, ή έχουν χρησιμοποιήσει διαφορετικά συστατικά συνολικά, για να προκαλέσουν χαβιάρι. Ο Ian Jones, ο επικεφαλής σεφ στο Elizabeth στο Σικάγο, είπε ότι είχαν περισσότερους επισκέπτες που ζητούσαν το vegan μενού του. «Καθώς είμαστε ένα εξαιρετικό εστιατόριο, νιώθω ότι πρέπει να προσφέρουμε μερικά πολυτελή υλικά σε όλο το δείπνο», είπε ο Jones, «έτσι το tonburi ήρθε για να αντικαταστήσει το πιάτο μας για το χαβιάρι».

Γιατί η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε από τους chef να μην σερβίρουν φουά γρα;

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις