Τον Μάρτιο του 2021, μέλη του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν την απαγόρευση της εμπορίας φουά γκρα.

Η παραγωγή του είναι ήδη παράνομη στη χώρα επειδή θεωρείται κακοποίηση των ζώων, αλλά κυβερνητικοί αξιωματούχοι εργάζονται για περαιτέρω νομοθεσία για να σταματήσουν τα εστιατόρια να εισάγουν αυτό το φαγητό.

Τώρα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου καλεί επίσης τους vegan σεφ να δημιουργήσουν “faux gras” χρησιμοποιώντας φυτικά συστατικά, όπως ξηρούς καρπούς και μανιτάρια, για να επιτύχουν την πλούσια, βουτυρώδη γεύση του παραδοσιακού πιάτου.

Το φουά γκρα θεωρείται πολυτέλεια, αλλά το πώς φτιάχνεται απέχει πολύ από το glam που έχει. Το πιάτο είναι φτιαγμένο από συκώτια πάπιας και χήνας. Για να επιτευχθεί μια τόσο μοναδική, λιπαρή υφή, τα ζώα τρέφονται με το ζόρι και υπερτρέφονται. Τα πτηνά είναι συχνά καρφωμένα ή εγκλωβισμένα στη θέση τους, με ένα σωλήνα τροφοδοσίας στο λαιμό τους, προκειμένου να διογκωθεί γρήγορα το συκώτι.

Τα συκώτια αυτά είναι ιδιαίτερα περιζήτητα από εστιατόρια υψηλής ποιότητας, αλλά η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ελπίζει να βρει μια εναλλακτική λύση με βάση τα φυτά και να απαγορεύσει πλήρως την παραγωγή και την εισαγωγή φουά γκρα στη χώρα.

Οι υπάλληλοι έστειλαν email σε εστιατόρια που είναι γνωστό ότι σερβίρουν vegan φουά γκρα. Η ελπίδα είναι να χρησιμοποιήσουν τις συμβουλές αυτών των σεφ για τη δημιουργία εκδόσεων αυτού του πιάτου χωρίς σκληρότητα και να ενθαρρύνουν περισσότερους σεφ να κάνουν την αλλαγή.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις