Το μέλι δεν είναι vegan, αλλά ευτυχώς υπάρχουν νόστιμες εναλλακτικές για να το αντικαταστήσετε.

Το ζήτημα του μελιού είναι αρκετά αμφιλεγόμενο στον κόσμο των vegan, αλλά το μέλι είναι ζωικό προϊόν και σίγουρα όχι vegan. Σύμφωνα με την θέση του βιγκανισμού, οι μέλισσες δεν δημιουργούν μέλι για να το φάει ο άνθρωπος – το δημιουργούν ως δική τους, μοναδική πηγή τροφής. Εάν ακολουθείς μια διατροφή αυστηρά απαλλαγμένη από ζωικά προϊόντα,  αυτές οι vegan εναλλακτικές για το μέλι θα καταφέρουν να το αντικαταστήσουν.

Vegan εναλλακτικές για το μέλι

1. Νέκταρ Αγαύης

Το νέκταρ αγαύης είναι λίγο αμφιλεγόμενο όσον αφορά το πόσο υγιεινό είναι, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όσον αφορά τη γεύση και τη συμπεριφορά του στις συνταγές, μιμείται το μέλι αρκετά.

2. Σιρόπι σφενδάμου

Το σιρόπι σφενδάμου δίνει στις συνταγές διαφορετική γεύση από το μέλι, αλλά λειτουργεί καλά στο ψήσιμο, στις σάλτσες και στις περισσότερες άλλες συνταγές που απαιτούν μέλι.

3. Σιρόπι από καστανό ρύζι

Το σιρόπι καστανού ρυζιού είναι διαθέσιμο στα περισσότερα παντοπωλεία με είδη για vegan. Είναι ελαφρώς λιγότερο γλυκό από το μέλι, αλλά αυτό μπορεί να είναι καλό, ειδικά αν προσπαθείτε να μειώσετε την πρόσληψη ζάχαρης. Χρησιμοποιήστε το ακριβώς όπως το μέλι, προσθέτοντας λίγο περισσότερο στις συνταγές, αν βρίσκετε τα αποτελέσματα όχι αρκετά γλυκά για τα γούστα σας.

4. Σιρόπι βύνης κριθαριού

Το σιρόπι βύνης κριθαριού έχει μια ξεχωριστή γεύση και, όπως το σιρόπι καστανό ρύζι, είναι λίγο λιγότερο γλυκό από το μέλι.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις