Ο chef Marco Pierre White πρόσθεσε βέγκαν αρνί και μοσχαρίσιο κρέας στο μενού των 22 εστιατορίων του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατασκευασμένο από την ισραηλινή εταιρεία Redefine Meat, το vegan κρέας (με το όνομα «New-Meat») παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας μια σειρά ιδιόκτητων και κατοχυρωμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογιών για την αναδημιουργία όλων των πολύπλοκων αισθητηριακών στοιχείων ολικής κοπής αρνιού και μοσχαρίσιων πλευρών από φυτικά συστατικά.

«Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά το Redefine Meat, ήμουν έκπληκτος», είπε ο White σε μια δήλωση. «Ο κόσμος χρειάζεται να τρώει λιγότερο κρέας, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι τώρα τα φυτικά προϊόντα κρέατος ήταν πολύ λίγα όσον αφορά την ποιότητα και την ευελιξία που απαιτούνται για τα μενού μας. Τα προϊόντα New-Meat της Redefine Meat είναι ιδιοφυή, δίνοντάς όλα τα οφέλη για τη βιωσιμότητα και την υγεία των φυτικών προϊόντων, χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την υφή».

Το 1994 σε ηλικία 32 ετών, ο White έγινε ο νεότερος σεφ εκείνη την εποχή που κέρδισε τρία αστέρια Michelin. Είναι επίσης γνωστός για το ότι έκανε τον Gordon Ramsay να κλάψει. Τώρα, ο πρωτοπόρος σεφ κοιτάζει προς το μέλλον των τροφίμων και βλέπει την επείγουσα ανάγκη για βιώσιμα φυτικά υποκατάστατα για τα επιβλαβή για το περιβάλλον ζωικά προϊόντα. «Είναι ό,τι πιο έξυπνο έχω δει στα 45 χρόνια που βρίσκομαι στην κουζίνα», είπε ο White, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι θα φέρει επανάσταση στον κόσμο μας».

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις