Μεγάλο βήμα για την χώρα που αγαπά πολύ το κρέας.

Η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Carrefour άνοιξε το πρώτο vegan “κρεοπωλείο” στη Γαλλία. Τα νέα vegan προϊόντα κρέατος που διατίθενται σε στυλ κρεοπωλείου στο Carrefour έρχονται μέσω της ολλανδικής μάρκας vegan κρεάτων The Vegetarian Butcher που ανήκει στην Unilever.

«Η συγκέντρωση αυτών των δύο τύπων προϊόντων απλοποιεί την εμπειρία αγορών για τους πελάτες μας που θέλουν να γίνουν vegan. Το δεύτερο σημαντικό είναι ότι η Carrefour είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία λιανικής που εμπορεύεται αυτά τα νόστιμα προϊόντα που έχουν ήδη κερδίσει το Burger King», ανέφερε η Carrefour σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενώ άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, έχουν δει αύξηση στο εμπόριο μικτών πρωτεϊνών, η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η όγδοη μεγαλύτερη στον κόσμο, λέει ότι αυτό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην χώρα.

Σε αντίθεση με το Ηνωμένο Βασίλειο ή τις ΗΠΑ όπου οι βίγκαν αποτελούν περισσότερο από το 5% του πληθυσμού, οι αριθμοί είναι πολύ χαμηλότεροι στη Γαλλία, περίπου 1%. Αυτό αποδίδεται στην αγάπη του έθνους για τα ζωικά προϊόντα, τα οποία απολαμβάνονται χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των Γάλλων όπως παρατηρούνται σε άλλες δυτικές χώρες. Μέρος αυτού οφείλεται στο γεγονός ότι, παρά την τάση τους προς τα ζωικά τρόφιμα, οι Γάλλοι προτιμούν επίσης τα φρέσκα λαχανικά. Τα ποσοστά παχυσαρκίας στη Γαλλία είναι σημαντικά χαμηλά, περίπου 1 στους 10 σε σύγκριση με το 42% στις Η.Π.Α.

Όμως, παρά τις διατροφικές προτιμήσεις της Γαλλίας έχει αρχίσει επίσης μια στροφή των καταναλωτών προς πιο υγιεινές επιλογές. Σε μια ανάρτηση στο Twitter, η Carrefour είπε ότι η νέα τοποθέτηση του κρεοπωλείου θα διευκολύνει τους καταναλωτές να γεμίσουν τα πιάτα τους με φυτικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις