Στόχος η μείωση των εκπομπών άνθρακα

Η ΙΚΕΑ ανακοίνωσε σχέδια για την εξάλειψη των γαλακτοκομικών προϊόντων από το μενού των καφέ της έως το 2030 ως μέρος εκπλήρωσης των κλιματικών της στόχων. Ο σουηδός “γίγαντας” των επίπλων δημοσίευσε πρόσφατα τη νέα της έκθεση βιωσιμότητας, η οποία περιγράφει μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και των πόρων σε όλες τις δραστηριότητες της IKEA, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης σε περισσότερες επιλογές τροφίμων φυτικής προέλευσης στα εστιατόριά της.

Η μάρκα εξυπηρετεί πάνω από 650 εκατομμύρια πελάτες κάθε χρόνο στα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα μπιστρό της. Οι δεσμεύσεις για γεύματα χωρίς γαλακτοκομικά βασίζονται στον κατάλογο βιώσιμων τροφίμων  της ΙΚΕΑ, ο οποίος περιλαμβάνει επί του παρόντος φυτικές εκδόσεις των σουηδικών κεφτέδων, χοτ ντογκ και άλλων βασικών προϊόντων καφέ, συμπεριλαμβανομένου του παγωτού.

Το 2015, αφότου κυκλοφόρησε το πρώτο κεφτεδάκι φυτικής προέλευσης, η εταιρεία παρουσίασε σχέδια να κάνει όλα τα κύρια γεύματά της στα εστιατόριά της κατά 50% φυτικά έως το 2025.

Εκτός από την κατηγορία των τροφίμων, η ΙΚΕΑ έχει επίσης επικεντρωθεί σε άλλους βασικούς τομείς, όπως η ενεργειακή απόδοση, η μείωση των απορριμμάτων και η βιώσιμη προμήθεια για να μειώσει την παραγωγή άνθρακα.

Η εταιρεία έχει επενδύσει πολλά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, και έχει εγκαταστήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο ηλιακούς συλλέκτες στα κτίριά της σε όλο τον κόσμο. Έχει επίσης βελτιώσει τις υπηρεσίες επισκευής και ανακαίνισης, μαζί με τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών για τη μείωση των απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις