Υγιεινό και vegan γλυκό, φτιαγμένο με αλεύρι ολικής άλεσης

Μία πολύ εύκολη και λαχταριστή vegan μηλόπιτα, με αλεύρι ολικής άλεσης.

Από την ιστοσελίδα theveggiesisters.

Vegan μηλόπιτα

Υλικά για ταψί διαμέτρου 28cm:

350 γρ. μήλα, καθαρισμένα
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής
3 κ.γ. baking powder
120 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. χυμός πορτοκαλιού
160 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γάλα σόγιας
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
30 γρ. κονιάκ
20 γρ. ζάχαρη+30 γρ.χυμός

Εκτέλεση:

Κόβω τα μήλα σε λεπτές φέτες, τα βάζω σε ένα μπολ και τα πασπαλίζω με την κανέλα και το γαρίφαλο, τα περιχύνω με το κονιάκ τα 30 γρ. ζάχαρη και τα 30 γρ. χυμό. Ανακατεύω και τα αφήνω στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο χτυπώ το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού και το γάλα και μετά προσθέτω και την ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνω στα υγρά υλικά τα στερεά, ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί διαμέτρου 28cm. Μετά “φυτεύω” τις λεπτές φέτες μήλου κυκλικά σαν σπείρα στην επιφάνεια της ζύμης και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 30-35 λεπτά. Βγάζω το γλυκάκι από τον φούρνο και κάνω υπομονή να κρυώσει!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις