Cheesecake μήλου ελαφρύ, λαχταριστό, με αγνά υλικά

Ένα υπέροχο φθινοπωρινό πεντανόστιμο και υγιεινό γλυκάκι!

Vegan cheesecake μήλου, που θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς. Η συνταγή από veggiesisters.gr

Vegan cheesecake μήλου

Υλικά

για την βάση:
1 1/2 φλ. χουρμάδες
135 γρ. βρώμη
110 γρ. αμύγδαλα ωμά
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
για την γέμιση:
1 1/2 φλ. κάσιους ωμά
160 γρ. ώριμη μπανάνα
35 γρ. σταφίδα
2 κ.σ. λάδι καρύδας
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
για την γαρνιτούρα
200 γρ. μήλα σε κυβάκια
2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. τεντούρα (προαιρετικά)
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο

Εκτέλεση

Για την βάση: Μουλιάζω τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 1 ώρα. Αλέθω τα αμύγδαλα με την βρώμη να γίνουν σκόνη. Μετά στραγγίζω τους χουρμάδες κ τους χτυπώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν μια πάστα. Προσθέτω το μείγμα της βρώμης και το κανελογαρύφαλο κι ανακατεύω να αναμειχθούν καλά. Βάζω σε μια πιατέλα ένα τσέρκι κι αδειάζω το μείγμα. Το στρώνω με τα δάχτυλα ώστε να σχηματιστεί η βάση. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και το βάζω στο ψυγείο.

Για την γέμιση: Μουλιάζω τα κάσιους σε ζεστό νερό για 1 ώρα. Κατόπιν τα πολτοποιώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την σταφίδα) και χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Τέλος ρίχνω την σταφίδα και την ενσωματώνω με μια μαρίζ.

Για την γαρνιτούρα: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά ώσπου τα μήλα να καραμελώσουν.

Συναρμολόγηση: Απλώνω την γέμιση στην παγωμένη βάση. Την ισιώνω με μια μαρίζ και μοιράζω από πάνω την γαρνιτούρα. Βάζω το γλυκάκι στο ψυγείο να σφίξει. Την επομένη είναι έτοιμο! Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις