Μια αληθινά μαγική συνταγή που γίνεται πανεύκολα και απολαμβάνεις έτσι φρούτα και super foods

Μία υπέροχη, πολύ απλή και vegan συνταγή για γεμιστά σοκολατάκια που θα λατρέψετε.

Θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά και σίγουρα θα είναι το πιο τέλειο κέρασμα για τους καλεσμένους σας. Μια αληθινά μαγική συνταγή που γίνεται πανεύκολα και σου δίνει τον πιο απολαυστικό τρόπο να απολαύσεις φρούτα και super foods.

Η συνταγή ανήκει στον γνωστό σεφ Γαβριήλ Νικολαϊδη.

Vegan σοκολατάκια γεμιστά

Υλικά

125 γρ. σμέουρα (1 συσκευασία)
20 γρ. chia seeds
100 γρ. μαύρη κουβερτούρα (χωρίς ζάχαρη)
1 κτσ μέλι (ή ό,τι άλλο γλυκαντικό θες – προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τα σμέουρα και τα λιανίζουμε καλά με ένα πιρούνι να γίνουν πουρέ.
Προσθέτουμε τους σπόρους chia κι ανακατεύουμε.
Προαιρετικά προσθέτουμε κι ό,τι γλυκαντικό θέλουμε όπως μέλι ή σιρόπι αγαύης/ σφενδάμου.
Μεταφέρουμε σε 6 φόρμες σιλικόνης για μάφιν. Εναλλακτικά χωρίζουμε σε 6 μεγάλες κουταλιές κ βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Βουτάμε κάθε παγωμένο κομμάτι από το μείγμα των φρούτων στη λιωμένη σοκολάτα κι αραδιάζουμε σε λαδόκολλα.
Αφήνουμε για 30 λεπτά πάνω στη λαδόκολλα κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Η κουβερτούρα παραμένει στερεή ενώ τα φρούτα στο εσωτερικό έχουν την υφή μαρμελάδας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις