Διαθέσιμο σε περισσότερα από 300 σημεία πώλησης και σε τέσσερεις υπέροχες γεύσεις

Κι όμως, το πρώτο ελληνικό vegan παγωτό κυκλοφόρησε στην αγορά πριν από έναν χρόνο και έχει καταφέρει να κατακτήσει τις καρδιές και τον ουρανίσκο του χορτοφαγικού κοινού. Με περισσότερα από 300 σημεία πωλήσεις να έχουν εντάξει στο ψυγείο των παγωτό τους το συγκεκριμένο προϊόν, πλέον δεν έχεις καμία δικαιολογία για να μην στηρίξεις μια ελληνική, plant – based και ηθική εταιρεία όπως είναι η Plan(e)t Foods.

Το πρώτο ελληνικό vegan παγωτό: Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό

Το πρώτο συσκευασμένο ελληνικό plant-based παγωτό παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα ενώ κατέχει και μία από τις ανώτερες διεθνείς πιστοποιήσεις ασφάλειας τροφίμων (FSSC 22000). Η βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία παραγωγής του vegan αυτού παγωτού σκοπεύει στο να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει η βιομηχανία γάλακτος στον πλανήτη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για κάθε μία συσκευασία (410ml) του plan(e)t παγωτού σε σχέση με τα κλασικά παγωτά από αγελαδινό γάλα γλιτώνουμε την σπατάλη 238 λίτρων νερού, χρειάζονται 3,4 τετραγωνικά μέτρα γης λιγότερα, μολύνεται κατά 650g διοξειδίου του άνθρακα λιγότερο την ατμόσφαιρα.

Η εταιρεία ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο λανσάροντας στην ελληνική αγορά τις δύο πρώτες κλασικές γεύσεις, βανίλια Μαδαγασκάρης και Σοκολάτα ενώ φέτος επέστρεψε με τις γεύσεις Φυστικοβούτυρο με Αλατισμένη Καραμέλα και κομματάκια Κουβερτούρας, Triple Chocolate Brownie και Φουλ της (Pavlova) Φράουλας. Ταυτόχρονα, η Plan(e)t Foods δεν σταματάει εδώ, αφού το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξει το πρώτο τους vegan παγωτοπωλείο στο Κέντρο της Αθήνας, στο Μοναστηράκι. Οι λάτρες του vegan παγωτού έχουν πλέον ακόμη μια επιλογή απόλαυσης η οποία μάλιστα είναι και ελληνική!

Διαβάστε επίσης: 

Αυτό το vegan παγωτό φτιάχνεται από το όσπριο λούπινο!