Ό,τι πιο φρέσκο και εναλλακτικό κυκλοφορεί στην vegan αγορά παγκοσμίως.

Μια νέα σειρά παγωτού χωρίς γαλακτοκομικά, που είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε Αγγλία και Αμερική, είναι φτιαγμένη από ένα εκπληκτικό όσπριο. Η νέα σειρά παγωτού παράγεται από την vegan μάρκα Wicked Kitchen και είναι μοναδική στην αγορά, καθώς είναι φτιαγμένη με βάση από φασόλια λούπινο, ένα όσπριο που καταναλώνεται ευρέως ως σνακ τουρσί στη Μεσόγειο.

Το νέο παγωτό Wicked Kitchen θα είναι διαθέσιμο σε διάφορες μορφές, σε γεύσεις Vanilla, Chocolate, Mint Chocolate Chip και Cookie Dough. Η σειρά περιλαμβάνει επίσης καινοτομίες παγωτού και περιλαμβάνει χειροποίητες μπάρες σε δύο γεύσεις: Σοκολάτα & Αμύγδαλο (παγωτό βανίλια με φρυγανισμένα κομμάτια αμύγδαλου στρωμένα με μια απολαυστική επικάλυψη με γεύση σοκολάτας). και Berry White (γλυκό παγωτό βανίλια με σάλτσα μούρων στροβιλίζεται με μια επίστρωση με γεύση λευκής σοκολάτας διάστικτη με κομμάτια κόκκινων μούρων).

Για να ολοκληρώσει τη σειρά, το Wicked Kitchen θα κυκλοφορήσει επίσης ένα Chocolate & Red Berry Cone που θα περιλαμβάνει γλυκό παγωτό με σάλτσα κόκκινων μούρων και τσιπς σοκολάτας σε χωνάκι καλαμποκιού χωρίς γλουτένη.

Το παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά διατίθεται σε πολλές ποικιλίες και οι πιο παραδοσιακές βάσεις είναι το γάλα αμυγδάλου, καρύδας και σόγιας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι vegan καινοτόμοι  έχουν χρησιμοποιήσει νέα συστατικά για βάσεις για να βελτιώσουν τη γεύση, την αίσθηση στο στόμα και το λιώσιμο. Το 2020, η Ben & Jerry’s αποκάλυψε τρεις γεύσεις παγωτού φτιαγμένες με μια καινοτόμο βάση βουτύρου ηλίανθου για να χρησιμεύσει μια φιλική προς τα αλλεργιογόνα εναλλακτική λύση τόσο στα γαλακτοκομικά όσο και στα παγωτά με βάση το γάλα αμυγδάλου.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις