Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν πόσα λιπαρά και πρωτεΐνη θέλουν σε κάθε μπιφτέκι!

Η ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων SavorEat (SVRT.TA), μια από τις πρώτες εταιρείες που χρησιμοποίησε τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης για να μαγειρέψει φαγητό, κυκλοφόρησε ένα νέο σύστημα για φυτικό εξατομικευμένο χάμπουργκερ. Συνήθως, τα vegan burger καταψύχονται και αργότερα μαγειρεύονται σε σχάρα.

Ο εκτυπωτής που φτιάχνει ένα ξεχωριστό vegan burger για κάθε πελάτη

Η τεχνολογία του SavorEat, ωστόσο, κατασκευάζεται επί τόπου από έναν αυτόνομο τρισδιάστατο εκτυπωτή με τρία δοχεία που περιέχουν έλαια και άλλα συστατικά. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν πόσα λιπαρά και πρωτεΐνη θέλουν σε κάθε μπιφτέκι, το οποίο διαρκεί περίπου έξι λεπτά για να μαγειρευτεί.

«Είναι ένας συνδυασμός καινοτομίας εναλλακτικής και ψηφιακής παραγωγής κρέατος όπου μπορούμε επίσης να μαγειρέψουμε το προϊόν», δήλωσε στο Reuters η Racheli Vizman, διευθύνουσα σύμβουλος της SavorEat. Είπε ότι τα μπιφτέκια της εταιρείας παρασκευάζονται με συνδυασμό πατάτας, πρωτεΐνης ρεβιθιού και μπιζελιού.

Η ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις κρέατος από καταναλωτές που ευαισθητοποιούνται για την υγεία και το περιβάλλον έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ οι startups εναλλακτικών πρωτεϊνών συγκέντρωσαν περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Μια άλλη ισραηλινή εταιρεία, η Redefine Meat, τον περασμένο μήνα άρχισε να αναπτύσσει ολόκληρα κομμάτια χωρίς κρέας σε ευρωπαϊκά εστιατόρια.

Η SavorEat, η οποία χρηματοδοτείται κυρίως από ισραηλινά ιδρύματα και της οποίας οι μετοχές που είναι εισηγμένες στο Τελ Αβίβ αυξήθηκαν κατά 11% την Τρίτη, δήλωσε ότι τα προϊόντα της θα σερβίρονται αρχικά σε μια τοπική αλυσίδα χάμπουργκερ. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών τροφίμων Yarzin Sela που προμηθεύει ισραηλινές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και σύναψε συμφωνία με τη Sodexo για να σερβίρει τα vegan burgers της στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Ο Oded Shoseyov, πρόεδρος και επικεφαλής επιστήμονας της SavorEat, είπε ότι η εταιρεία εργάζεται επίσης σε μια φυτική εκδοχή ενός λουκάνικου πρωινού χοιρινού κρέατος για την αγορά των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις