Η εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων Perfeggt ανέπτυξε ένα vegan αυγό που δεν είχε ξαναγίνει.

Η υγρή εναλλακτική λύση φυτικής προέλευσης παρασκευάζεται με ρεβίθι και άλλες φυτικές πρωτεΐνες και λιπίδια και μπορεί να τηγανιστεί σε τηγάνι όπως ακριβώς τα παραδοσιακά αυγά. Το vegan αυγό της Perfeggt θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022 στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία και θα ακολουθήσει περαιτέρω επέκταση στην Ευρώπη.

Vegan αυγό από ρεβίθι: Το νέο επαναστατικό προϊόν

«Με την Perfeggt, προσφέρουμε μια πραγματική εναλλακτική λύση για μια από τις πιο δημοφιλείς ζωικές πρωτεΐνες στον κόσμο», δήλωσε η CEO της Perfeggt, Tanja Bogumil. «Είμαστε περισσότερο από πεπεισμένοι ότι είναι καιρός να ξανασκεφτούμε το αυγό ως μέρος της καθημερινής μας διατροφής με πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης και τεχνολογία που βασίζεται σε δεδομένα».

Η Perfeggt πιστεύει ότι η αγορά για εναλλακτικές λύσεις αντί των αυγών παραμένει αναξιοποίητη, ειδικά σε σύγκριση με άλλα είδη προϊόντων vegan, όπως το γάλα βρώμης και τα φυτικά κρέατα. Περισσότερα από 1,3 τρισεκατομμύρια αυγά καταναλώνονται ετησίως σε όλο τον κόσμο με 110 δισεκατομμύρια αυγά να καταναλώνονται μόνο στην Ευρώπη. Η Perfeggt στοχεύει να εκμεταλλευτεί αυτό το τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης με το υγρό vegan αυγό της. Αλλά γνωρίζει επίσης ότι υπάρχει μια πρόκληση στην τελειοποίηση των παραδοσιακών χαρακτηριστικών ενός αυγού.

«Γνωρίζουμε ότι η γεύση και η υφή είναι το κλειδί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επικεντρωνόμαστε στο λέιζερ στην αντιστοίχιση των σωστών φυτικών πρωτεϊνών και λιπιδίων που μας επιτρέπουν να αναπαράγουμε τα εξαιρετικά πολύπλοκα πολυλειτουργικά και ευέλικτα χαρακτηριστικά ενός αυγού και τη χαρακτηριστική γεύση του», δήλωσε ο Bernd Becker, Chief Product Officer της Perfeggt.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις