Μια γευστικότατη vegan συνταγή της Μαρικαίτης Παπαδοπούλου

Στην Ελλάδα οι Κυριακές μας είναι συνυφασμένες με οικογενειακές μαζώξεις, γέλια, ιστορίες από τους μεγαλύτερους και κυρίως γεύσεις και μυρωδιές βαθιά χαραγμένες στην ψυχή μας.

Είναι όμως και η ευκαιρία να φτιάξεις φαγάκια που σερβίρονται ζεστά και αχνιστά, που τρώγονται επί τόπου και που μέσα στην εβδομάδα, δεν έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις..

Ένα από αυτά τα φαγητά, είναι και η μακαρονάδα. Μία εύκολη, οικονομική, πλούσια σε δημιουργικότητα και έμπνευση λύση, που έχει τόσες πολλές παραλλαγές και κυριολεκτικά φτιάχνεται με ό,τι υπάρχει στο ψυγείο σου.

Η μακαρονάδα είναι η χαρά (και) του χορτοφάγου. Είναι η λύση σε κάθε έξοδο που η υπόλοιπη παρέα θέλει ψάρι ή κρέας και που ποτέ δεν απογοητεύει. Είναι όμως και η λύση στα σπιτικά τραπέζια, όπου κάποιος από την παρέα είναι χορτοφάγος ή νηστεύει ή απλά δεν θέλει να φάει κρέας.

Η συνταγή που ακολουθεί, είναι μια mixed – vegpasta, όπου η σάλτσα κυριολεκτικά ετοιμάστηκε όσο έβραζαν τα μακαρόνια, με υλικά που είχαν περισσέψει στο ψυγείο, νόστιμη, εύκολη και οικονομική, που ικανοποίησε πλήρως τον χορτοφάγο της καρδιάς μου αλλά και εμένα, και τη μοιράζομαι με εσάς, με πολύ αγάπη!

Χρόνος προετοιμασίας: 7-10 λεπτά (όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών)

ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο πέννες ριγκάτε ολικής άλεσης

2 τομάτες

2 κρεμμύδια μέτρια ξερά

½ συσκευασία κατεψυγμένα ψητά λαχανικά ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ (για περισσότερη ευκολία και ταχύτητα και μεγαλύτερη οικονομία ή εάν προτιμάτε μία μελιτζάνα φλάσκα, ένα κολοκυθάκι, μία πιπεριά κίτρινη και μία κόκκινη)

4 κ.σ. ελιές καλαμών σε ροδέλες

1 βαζάκι λιαστή τομάτα

Μουστάρδα με λιγότερο αλάτι

½  κ.σ σκόνη σκόρδου

½ κ.σ. κουρκουμά

Αλάτι και πιπέρι

Τυρί ζεμύθα (ή όποιο άλλο κίτρινο τυρί προτιμάτε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα κόβουμε τις τομάτες στα τέσσερα και τις περνάμε από το μούλτι χωρίς να γίνουν τελείως αλοιφή (να βρίσκουμε μικρά κομματάκια)
  • Μετά κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και τα περνάμε και αυτά στομούλτι, ίσα που να είναι ψιλοκομμένα.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι, ζεσταίνουμε τα ψητά λαχανικά (εάν χρησιμοποιήσετε φρέσκα, θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο).
  • Κόβουμε στη μέση και τη λιαστή τομάτα.
  • Όταν ετοιμαστούν τα ψητά λαχανικά, στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, τις ελιές, μουστάρδα (όσο θέλετε), τη σκόνη σκόρδου, τον κουρκουμά, λίγο αλάτι και πιπέρι και στο τέλος, ρίχνουμε όση ζεμύθα θέλουμε (να έχετε κατά νου ότι η ζεμύθα δεν λιώνει στη σάλτσα όπως τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά, απλώς ενσωματώνεται σε αυτή)

Η συνταγή είναι έτοιμη, μοσχοβολάει αρώματα!

Καλή όρεξη και μία συμβουλή! Σερβίρετε τη μακαρονάδα μέσα στην κατσαρόλα και καθίστε γύρω από αυτή με τα πιρούνια σας, γιατί όταν τρώμε παρέα, χωρίς πολλούς τύπους, το απολαμβάνουμε περισσότερο!

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις