Αποτελεσματικότερα τα φυτικά πεπτίδια φάβας από την ζωική πρωτεΐνη στην ανοικοδόμηση μυών

Τα πεπτίδια της φάβας αποδίδουν καλύτερα από τις παραδοσιακές πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης, ειδικά την πρωτεΐνη γάλακτος, στην προετοιμασία των μυών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιστημονική δημοσίευση The Journal of Nutrition.

Ενώ προηγούμενες μελέτες επικεντρώθηκαν στη δυνατότητα των πεπτιδίων που προέρχονται από ζώα από πηγές όπως η κρεατίνη, ο ορός γάλακτος και το κολλαγόνο, αυτή η μελέτη στόχευε να συγκρίνει την αποτελεσματικότητα των φυτικών πεπτιδίων από τη φάβα έως τη συμπλήρωση πρωτεΐνης γάλακτος στην απώλεια μυϊκής μάζας και δύναμης κατά την άσκηση και ανάκαμψη.

«Σε μια προσπάθεια να ζήσουμε καλύτερα για περισσότερο, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι οι φυτικές λύσεις κάνουν τεράστια βήματα προόδου, μερικές μάλιστα αρχίζουν να ξεπερνούν τις ζωικές πρωτεΐνες στο δικό τους πεδίο μάχης: την υγεία των μυών», είπε ο Nuritas σε δήλωση.

Η μελέτη βοήθησε επίσης στον εντοπισμό πεπτιδίων που μπορεί να βελτιώσουν τόσο την αποκατάσταση της μυϊκής λειτουργίας μετά την άσκηση όσο και εκείνων που αγωνίζονται να ανακτήσουν τη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα τις γυναίκες στο περιεμμηνοπαυσιακό στάδιο, παρέχοντας τεράστιες δυνατότητες τόσο στην αποκατάσταση όσο και στην αθλητική απόδοση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης είναι εξίσου αποτελεσματικά με τις παραδοσιακές πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης όταν πρόκειται για την οικοδόμηση μυών.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις