Το να μην χρειάζεται να εγκαταλείψεις συνήθεις αγορές από το σούπερ μάρκετ ή να βρεις εναλλακτικές εκδοχές των κλασικών λιχουδιών, κάνει τη μετάβαση σε μια vegan διατροφή ακόμα πιο εύκολη.

Για παράδειγμα, είναι τα αγαπημένα μπισκότα Oreo vegan; Ναι! Η συντριπτική πλειονότητα των Oreo που διατίθενται είναι “κατά λάθος” vegan και δεν περιέχουν ζωικά συστατικά ούτε καν γάλα. Η λίστα περιλαμβάνει: Classic Oreos, Golden Oreos, Double Stuff και Chocolate Cream Oreos. Τα Oreo που δεν είναι κατάλληλα για vegans είναι τα μπισκότα με γεύση φυστικοβούτυρο που περιέχουν γάλα.

Γιατί η Oreo λέει ότι τα Oreos είναι vegeterian αλλά όχι vegan;

Παρά το γεγονός ότι πολλά Oreo είναι απαλλαγμένα από ζωικά προϊόντα, τα μπισκότα αναφέρονται ως vegeterian στο επίσημο site της Oreo. Αυτό σημαίνει ότι ενώ η πλειονότητα των cookies μπορεί να είναι κατά λάθος φυτικά, οι κατασκευαστές δεν παίρνουν μέρος στην διαδικασία παραγωγής για να μπορούν να ισχυρίζονται με σιγουριά ότι τα προϊόντα τους είναι vegan.

Αυτό οφείλεται στην πιθανότητα διασταυρούμενης μόλυνσης του γάλακτος που προκύπτει από γαλακτοκομικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο εργοστάσιο. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές πρέπει να ενημερώσουν ότι μπορεί να βρεθούν ίχνη γαλακτοκομικών Oreos. Ωστόσο, αυτή είναι περισσότερο μια νομική απαίτηση για να διασφαλιστεί ότι όσοι είναι αλλεργικοί στο γάλα είναι πλήρως ενημερωμένοι πριν επιλέξουν να αγοράσουν ένα Oreo.

Επιπλέον, πολλά vegan προϊόντα φέρουν επίσης την ετικέτα “μπορεί να περιέχει”, λόγω των συνθηκών του εργοστασίου, επομένως εξαρτάται από την προσωπική επιλογή για πολλούς vegans εάν επιλέξουν να τρώνε προϊόντα που φέρουν αυτήν την προειδοποίηση.

Σε κάθε περίπτωση, τα “κατά λάθος” vegan προϊόντα διευκολύνουν όχι μόνο στην εύρεση vegan σνακ,  αλλά και στην ενθάρρυνση όσων βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο vegan να μην είναι πολύ σκληροί με τον εαυτό τους.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις