Ποια χώρα βρίσκεται στην κορυφή

Σήμερα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν συνειδητά να ακολουθήσει έναν vegan τρόπο ζωής, ορμώμενοι από το σεβασμό στα ζώα και την αγάπη για τον πλανήτη. Όμως η συγκεκριμένη στάση ζωής, αναμφίβολα έχει τις δυσκολίες της, κάνοντάς μας τελικά να σκεφτόμαστε ότι…  ο κόσμος μπορεί να είναι ένα δύσκολο μέρος αν είστε χορτοφάγος ή vegan. Ωστόσο, νέα έρευνα κατέληξε στο ποιες είναι οι καλύτερες χώρες να για διαμονή για όσους ακολουθούν vegan ή χορτοφαγική διατροφή. 

Από τις μπριζόλες μέχρι τα θαλασσινά, οι δίαιτες με βάση τα ζώα είναι ο κανόνας για τη συντριπτική πλειοψηφία των κοινωνιών σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα, πολλές χώρες έχουν προσαρμοστεί περισσότερο στο vegan lifestyle, αλλά σε πολλά άλλα μέρη οι επιλογές είναι ακόμα αρκετά περιορισμένες. Πού είναι λοιπόν οι καλύτεροι προορισμοί για να επισκεφτείτε αν ακολουθείτε μια vegan διατροφή; 

Μέσα από μια πληθώρα αναλύσεων δεδομένων, η Asher & Lyric έχει δημιουργήσει έναν «Δείκτη Vegan Travel Index» που κατατάσσει τις 37 από τις καλύτερες και τις χειρότερες χώρες για χορτοφάγους και vegans. Η μελέτη εξέτασε το ποσοστό του πληθυσμού που είναι χορτοφάγος, πριν συνδυάσει αυτά τα δεδομένα με τον αριθμό των εστιατορίων για χορτοφάγους/vegan ανά εκατομμύριο ετήσιους τουρίστες. Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες συγκρίθηκαν με την κατά κεφαλήν προσφορά της χώρας σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, κρέας και ψάρια. Και στην κορυφή του πίνακα είναι… η Ινδία! Κάτι που, υποθέτουμε, δεν προκαλεί έκπληξη.

Όχι μόνο η Ινδία μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλούς χορτοφάγους, αλλά η χώρα έχει τεράστια προσφορά φρούτων και λαχανικών και συγκριτικά πολύ λίγο κρέας και θαλασσινά. Την Ινδία ακολουθεί το Μεξικό, το οποίο ενισχύεται από την προσφορά φρούτων και οσπρίων, και η Βραζιλία, η οποία έχει τόσο μεγάλο αριθμό χορτοφάγων όσο και μια εντυπωσιακή σειρά από εστιατόρια για χορτοφάγους και vegan. Η χώρα μας βρίσκεται επάξια στην 7η θέση, κάνοντάς μας υπερήφανους που η ελληνική γαστρονομία καταφέρνει να προσαρμόζεται στις συνθήκες και να προσφέρει ξεχωριστές και ευφάνταστες γαστρονομικές εμπειρίες υψηλούς επιπέδους σε όσους ακολουθούν τη vegan ή vegeterian διατροφή. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε μια αρκετά αξιοσέβαστη 13η θέση, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται στην 22η και η Αυστραλία στην 29η. Στο κάτω μέρος του πίνακα βρίσκεται η Λετονία, η οποία “καταποντίζεται” από το γεγονός ότι προφανώς η βαλτική χώρα έχει πολύ λίγους χορτοφάγους ή vegan/veggie εστιατόρια. 

Ακολουθούν οι δέκα κορυφαίες χώρες στον «Vegan Travel Index» της A&L.

1.Ινδία

2.Μεξικό

3.Βραζιλία

4.Βιετνάμ

5.Ισραήλ

6.Κίνα

7.Ελλάδα

8.Ταϊλάνδη

9.Σλοβενία

10. Ιταλία

Διαβάστε επίσης: Τα vegan ντοκιμαντέρ του Netflix που πρέπει όλοι να δουν