Συνοδεύεται με κρέμα αβοκάντο ή μαγιονέζα και φρέσκες τηγανητές πατάτες

Ο καλύτερος γύρος μανιταριών που έχετε φάει ποτέ! Γίνεται πανεύκολα και είναι τόσο εύγευστος που δεν φαντάζεστε.

Συνοδεύεται με κρέμα αβοκάντο ή μαγιονέζα, ψημένες στην λαδόκολλα λεπτοκομμένες πατάτες φούρνου, λίγες ροδέλες ψητού κρεμμυδιού, φέτες αβοκάντο και baby ρόκα.

Τη θεϊκή αυτή συνταγή βρήκαμε από την σελίδα theveggiesisters.

Συνταγή για vegan γύρο μανιταριών

Υλικά

500 γρ. πλευρώτους
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 κ.σ. πελτές ντομάτας
3,5 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1,5 κ.γ. ξύδι
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
3 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για γύρο

Εκτέλεση

Ξεκινώ φτιάχνοντας το μείγμα μπαχαρικών για γύρο ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι: από 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, αλάτι, ρίγανη, από 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα και από 1/4 κ.γ. κόλιανδρο, πιπέρι, κύμινο και ξερό δυόσμο. Κατόπιν σχίζω με τα χέρια μου τα πλευρώτους. Κατόπιν ζεσταίνω σε αντικολλητικό τηγάνι το λάδι, σοτάρω για λίγα λεπτά τα μανιτάρια, αφού τα έχω πασπαλίσει καλά με το μείγμα των μπαχαρικών. Μετά προσθέτω τον πελτέ, την σάλτσα σόγιας, το ξύδι, την αγαύη και τη σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου. Ανακατεύω κι αφήνω να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν μεταφέρω το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα για να ξεροψηθεί ο γύρος. Αν δεν έχετε τηγάνι κατάλληλο για φούρνο, αραδιάστε τον γύρο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις