Χρειάστηκαν σχεδόν 9 ώρες για να ψηθεί το ψωμί του burger.

Καθώς οι εναλλακτικές λύσεις φυτικού κρέατος γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, μια εταιρεία αποφάσισε να φτιάξει το μεγαλύτερο vegan burger στον κόσμο. Η Finnebrogue Artisan, παραγωγός φυτικού κρέατος του Ηνωμένου Βασιλείου στη Βόρεια Ιρλανδία, έσπασε το ρεκόρ για το μεγαλύτερο vegan burger στον κόσμο τον Νοέμβριο, σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

To μεγαλύτερο vegan burger στον κόσμο που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Η Finnebrogue Artisan, η οποία επίσης πουλά βίγκαν και χορτοφαγικά προϊόντα, χρησιμοποίησε τη συνταγή του “Naked Evolution Burger” για το παγκόσμιο ρεκόρ της. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το μεγαλύτερο burger στον κόσμο ισοδυναμεί με 1.274 κανονικού μεγέθους “Naked Evolution Burgers”. Σύμφωνα με τον Guinness, όλα τα συστατικά του burger επαληθεύτηκαν ως vegan.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η Finnebrogue Artisan χρειάστηκε σχεδόν 9 ώρες για να μαγειρέψει το μπιφτέκι. Το vegan ψωμί παραδόθηκε από ένα τοπικό αρτοποιείο.

«Είχαμε ορίσει ως στόχο τα 100 κιλά, αλλά ξέραμε από την αρχή ότι θέλαμε να το ξεπεράσουμε», δήλωσε ο Sean Kearney, διευθυντής διαδικασίας καινοτομίας της Finnebrogue Artisan. «Η ομάδα περιελάμβανε εκπροσώπους από το NPD, το μάρκετινγκ και τη μηχανική. και μαζί σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης μιας κούνιας για να βοηθήσουμε το γύρισμα του μπιφτέκι κατά το μαγείρεμα. Αυτό ήταν ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι του ρεκόρ, καθώς δεν θέλαμε να σπάσουμε το μπιφτέκι».

Δεδομένου ότι οι οδηγίες του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες λένε ότι το φαγητό που σπάει ρεκόρ δεν μπορεί να πάει χαμένο, η Finnebrogue Artisan δώρισε το μεγαλύτερο μέρος του μπέργκερ σε μια τοπική φιλανθρωπική οργάνωση που το διένειμε σε ανθρώπους που είναι άστεγοι. Το προσωπικό της εταιρείας απόλαυσε επίσης το vegan burger, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις