Μύθος ή αλήθεια ότι η vegan διατροφή συμβάλλει καθοριστικά στην αντιστροφή των καρδιακών παθήσεων

Μύθος ή αλήθεια ότι η vegan διατροφή συμβάλλει καθοριστικά στην αντιστροφή των καρδιακών παθήσεων; Εδώ και πάνω από μια 20ετία έντονη συζήτηση γίνεται γύρω από τη συμβολή του συγκεκριμένου τρόπου διατροφής όχι μόνο στην πρόληψη και την αντιμετώπιση αλλά και στην αντιστροφή των νόσων που σχετίζονται με την υγεία της καρδιάς.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 1980 σε 22 άτομα, διαπιστώθηκε ότι 4 από αυτά, παρουσίασαν αναστροφή της νόσου στις αρτηρίες, αφού ακολούθησαν για ορισμένο χρονικό διάστημα, αυστηρά φυτική διατροφή.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2014 και στην οποία συμμετείχαν αυτή τη φορά 198 άνθρωποι, είχε στόχο να παρατηρήσει και να αποδείξει περαιτέρω αν μια διατροφή που βασιζόταν αποκλειστικά σε φυτικά προϊόντα, θα μπορούσε να σταματήσει ή να επιβραδύνει την εξέλιξη μιας καρδιακής νόσου ή ακόμα και να την αναστρέψει.

Από τους 177 ασθενείς που τήρησαν το πρόγραμμα κα ακολούθησαν πιστά τη δίαιτα, η πλειονότητα ανέφερε μείωση των συμπτωμάτων ενώ το 22% αυτών, παρουσίασε αναστροφή της νόσου που διαπιστώθηκε και από τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν.

Μέχρι σήμερα, έχει διαπιστωθεί ότι η διατροφή που είναι πλούσια σε φυτικά προϊόντα από τα οποία το καθένα καταναλώνεται στο ενδεδειγμένο μέτρο, εμποδίζει την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων και συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση τους.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις