Δείτε τις 5 τροφές που περιέχουν υψηλή ποσότητα Ω-3.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό και την ευεξία μας. Σε καθημερινή βάση, συνίσταται η πρόσληψη 1,6 g / ημέρα Ω-3 λιπαρών οξέων για τους ενήλικες άνδρες και 1,1 g / ημέρα για τις ενήλικες γυναίκες.

Ωστόσο, εντοπίζονται σε μεγάλες ποσότητες κυρίως στα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο γαύρος και η σαρδέλα καθώς και στο κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής. Σε μια vegan διατροφή, δεν είναι λίγες οι τροφές που είναι πλούσιες σε Ω-3 και συμβάλλουν στην πρόσληψη της απαραίτητης για τον οργανισμό ποσότητας των συγκεκριμένων θρεπτικών στοιχείων.

ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ

Αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς για τις ευεργετικές του ιδιότητες τροφές της vegan διατροφής. Είναι ένα προϊόν πλούσιο σε Ω-3 καθώς περίπου 30gr λιναρόσπορου περιέχουν 6388mg Ω3, ποσότητα σχεδόν 6πλάσσια από αυτήν που απαιτείται να προσλαμβάνει καθημερινά ο οργανισμός.

ΣΠΟΡΟΙ CHIA

Οι σπόροι chia περιέχουν αρκετή ποσότητα ασβεστίου και μαγνησίου αλλά και Ω-3 λιπαρών οξέων. Συγκεκριμένα, 30gr  σπόρων chia εμπεριέχουν 4915mg των Ω-3. Πρόκειται για μια τροφή που συνδυάζεται εύκολα με κάθε γεύμα, και συμβάλλει στην πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων.

ΦΑΣΟΛΙΑ

Μπορεί η περιεκτικότητα των φασολιών σε Ω-3 λιπαρά οξέα να μην φτάνει στα υψηλά επίπεδα των ξηρών καρπών, ωστόσο, αποτελούν  πηγή προμήθειας σημαντικής ποσότητας Ω-3 λιπαρών οξέων, συμβάλλοντας στην ισορροπία του οργανισμού.

ΦΥΛΛΩΔΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα φυλλώδη λαχανικά εκτός από πλούσια σε σίδηρο, περιέχουν και σημαντικές ποσότητες Ω-3 λιπαρών οξέων. Το μπρόκολο, το σπανάκι, τα σέσκουλα, το kale, αποτελούν αξιόπιστη πηγή Ω-3, σε μια vegan, plant-based διατροφή.

ΜΑΝΓΚΟ

Το εξωτικό φρούτο που όλοι αγαπάμε για την γεύση και το μοναδικό άρωμά του, περιέχει 77mg Ω3 λιπαρών οξέων ανά φρούτο. Το δροσερό, αρωματικό εσπεριδοειδές, είναι πλούσιο σε Ω-3 και φυτικές ίνες και μπορεί να συνδυαστεί με τους σπόρους chia στο πρωινό σας γεύμα ή στο δεκατιανό σας.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις