Η έναρξη του διαγωνισμού θα γίνει στα μέσα Μαρτίου 2024, με το σερβίρισμα των διαγωνιζόμενων πιάτων για δύο περίπου μήνες

Ο Σύλλογος Ελλήνων Χορτοφάγων HellasVeg, διοργανώνει διαγωνισμό «Veg.contest Thessaloniki 2024 – Η Γαστρονομία τις πόλης αλλάζει» για την ανάδειξη των καλύτερων χορτοφαγικών συνταγών (vegan και vegetarian) στα εστιατόρια της περιοχής της Θεσσαλονίκης. Τα εστιατόρια που επιθυμούν να συμμετέχουν, θα δηλώσουν συμμετοχή με τις χορτοφαγικές ή αυστηρά χορτοφαγικές συνταγές που επιθυμούν να σερβίρουν, οι οποίες θα διαγωνιστούν τόσο υπό όρους γευσιγνωσίας όσο και υπό όρους διατροφικής αξίας.

Στόχος του διαγωνισμού είναι πρωτίστως η ανάδειξη στο κοινό της πόλης αλλά και στους επισκέπτες της χώρας μας των χορτοφαγικών συνταγών που υπάρχουν ήδη στο μενού πολλών εστιατορίων γενικής εστίασης, καθώς και η δημιουργία νέων, ευφάνταστων και ολοκληρωμένων διατροφικά συνταγών από τους σεφ, που θα σερβίρονται ως κυρίως πιάτα. Ένας ακόμα στόχος είναι η προβολή και επιβράβευση των συγκεκριμένων εστιατορίων για την συμπερίληψη και τον εμπλουτισμό του μενού τους με χορτοφαγικά γεύματα.  

Μέσα από την καμπάνια προβολής που θα διενεργήσει ο Σύλλογος, πριν, κατά την διάρκεια και μετά το πέρας του διαγωνισμού, θα δοθεί η δυνατότητα στα εστιατόρια που συμμετέχουν, να αναδείξουν τις χορτοφαγικές δημιουργίες τους στην κρίση του κοινού. Οι καταναλωτές αναζητώντας κι επιλέγοντας χορτοφαγικά τρόφιμα και πιάτα, καθιστούν τις επιλογές αυτές ολοένα και πιο δημοφιλείς, αποτελώντας μια ακόμα πρόκληση για τους chefs να δημιουργήσουν γευστικά αλλά και θρεπτικά πιάτα που να ανταποκρίνονται σε αυτήν την ανάγκη και σε κάθε ανάγκη.

Η έναρξη του διαγωνισμού θα γίνει στα μέσα Μαρτίου 2024, με το σερβίρισμα των διαγωνιζόμενων πιάτων για δύο περίπου μήνες, και η λήξη του προβλέπεται με την ανακοίνωση και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων στα μέσα Ιουνίου 2024.

Το κοινό θα μπορεί να παραγγείλει και να δοκιμάσει τα διαγωνιζόμενα πιάτα από το μενού του εστιατορίου και να τα αξιολογήσει σε πραγματικό χρόνο ως προς τη γεύση, την οσμή, την εμφάνιση και το αίσθημα κορεσμού, ενώ σε δεύτερο χρόνο, ειδικοί της κριτικής επιτροπής θα αξιολογήσουν τα διατροφικά χαρακτηριστικά των πιάτων. Η τελική κατάταξη θα προκύψει από τον συνυπολογισμό των δύο αξιολογήσεων.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν για τα εστιατόρια.

 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις