Ως επί το πλείστον, το ψωμί είναι κατάλληλο για vegans. Τα βασικά συστατικά του ψωμιού είναι το αλεύρι, η μαγιά, το νερό, το λάδι και το αλάτι – όλα αυτά είναι vegan!

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα. Τα αρτοσκευάσματα όπως το ψωμί naan (φτιαγμένο με γιαούρτι), το μπριός (φτιαγμένο με γάλα και αυγά) και μερικά bagels (που μερικές φορές φτιάχνονται με γάλα ή αυγά) είναι συνήθως ακατάλληλα για vegans.

Επιπλέον, ορισμένα ψωμιά μπορεί να έχουν ένα γλάσο από ασπράδι αυγού για μια γυαλιστερή, χρυσαφένια όψη. Άλλα ψωμιά ίσως παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας μέλι ως γλυκαντικό παράγοντα, ιδιαίτερα αρτοσκευάσματα από πιο σκούρους κόκκους όπως η σίκαλη.

Όταν ψωνίζετε από ένα αρτοποιείο, μπορείτε πάντα να ζητήσετε να δείτε μια λίστα με αλλεργιογόνα για να είστε σίγουροι ότι το ψωμί που αγοράζετε είναι 100% φυτικό ενώ τα ψωμιά του σούπερ μάρκετ διαθέτουν ετικέτες με τα συστατικά που περιέχονται.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις