Γνώρισε το μανιτάρι που θα σε κάνει να νομίζεις ότι τρως κοτόπουλο.

Το μανιτάρι Laetiporus sulphureus ή αλλιώς το κοτόπουλο του δάσους  φύεται πάνω σε δέντρα (καστανιά, λεύκα κ.ά.), είναι πορτοκαλί και εντυπωσιακό. Καρποφορεί σε νεκρά ή ζωντανά δέντρα πλατύφυλλων ειδών, συνήθως βελανιδιές, καστανιές και λεύκες αλλά και σε οπωροφόρα.

Χάρη στην γεύση που έχει εάν μαγειρευτεί σωστά έχει πάρει και την ονομασία “κοτόπουλο του δάσους” ή “αστακός του δάσους”. Τα μανιτάρια είναι γνωστό πως σε μια vegan διατροφή μπορούν να αντικαταστήσουν τις ζωικές πρωτεΐνες και το συγκεκριμένο είναι ιδανικό για αυτήν την περίπτωση.

Η παχιά του σάρκα αρχικά είναι κίτρινη, μαλακή και χυμώδες, λευκή αργότερα ξηρή και εύθραυστη, με ελαφρά ξινή γεύση και με ευχάριστη οσμή μανιταριού στη νεαρή ηλικία.

Το κοτόπουλο του δάσους απαντάται στην Ευρώπη και την Βόρειο Αμερική ενώ το βρίσκουμε και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Στην Κρήτη λέγεται και «χαρουπολάχανο», γιατί βγαίνει πάνω στις χαρουπιές. Ο πιο δημοφιλής τρόπος μαγειρέματος είναι το τηγάνισμα, αφού πρώτα το κόψεις σε λωρίδες και το πανάρεις. Ιδανικό ως κροκέτα ή σε «μπέργκερ». Πεντανόστιμα είναι επίσης με λεμόνι αλλά και κρέμα γάλακτος. Η υφή και η χρυσαφένια, ασπροκίτρινη όψη του θα σε κάνουν να πιστέψεις πως σίγουρα τρως κοτόπουλο.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις