Η καντίνα στο Μεταξουργείο που μας μαθαίνει από την αρχή να τρώμε "φαγητό του δρόμου"

Η πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, έχει γίνει εδώ και λίγο καιρό το απόλυτο hot spot για εκείνους που αγαπούν το street food. Η Γωγώ Δελόγκα, η Νέλλη Μποφίλιου και ο Μιχάλης Δημάκος, αποφάσισαν να προσφέρουν στο αθηναϊκό κοινό και όχι μόνο μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή “φαγητού του δρόμου”. Και εγένετο η… Γαλιάντρα, η πιο κουλ καντίνα κι ο απόλυτος γευστικός προορισμός στο Μεταξουργείο.

Το μενού

Το μενού στην καντίνα Γαλιάντρα στο Μεταξουργείο προσφέρει πληθώρα επιλογών για να διαλέξεις. Φυσικά, από τον κατάλογο δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ξακουστά, αφράτα και μυρωδάτα κεφτεδάκια της Γωγώς που συνοδεύονται με τραγανές τηγανητές πατάτες αλλά και το κλασικό χοτ ντογκ, με πίκλα αγγουριού, μουστάρδα και ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Επίσης, στη γαλιάντρα αξίζει να δοκιμάσετε το σάντουιτς με καλομαγειρεμένο κοκκινιστό μοσχάρι και οπωσδήποτε τη σαλάτα με τις φράουλες, τα ντοματίνια και τη γραβιέρα. Από τις τελευταίες προσθήκες στο μενού είναι και το σάντουιτς με τηγανητό κοτόπουλο, μπέικον, χειροποίητες πίκλες, ντομάτα, iceberg, τριμμένη παρμεζάνα και μαγιονέζα. Σημαντικό είναι ότι στη Γαλιάντρα υπάρχουν επιλογές και για όσους είναι vegan ή vegeterian, ώστε κανείς να μην είναι αποκλεισμένος από τις εκπλεπτυσμένες γεύσεις που προσφέρει. Κι αν φάγατε πολύ και θέλετε να δροσιστείτε, επιλέξτε μια μαργαρίτα ή μια παγωμένη βαρελίσια μπύρα.

Γαλιάντρα καντίνα Μεταξουργείο

galiantra_athens

Γαλιάντρα-Η καντίνα στο Μεταξουργείο που μας μαθαίνει από την αρχή να τρώμε “φαγητό του δρόμου”

Στη Γαλιάντρα το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν περάσει το street food σε άλλο επίπεδο. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι φρέσκα και προσεκτικά διαλεγμένα, με αποτέλεσμα το φαγητό που φτάνει στον πελάτη να έχει εκτός από περίσσεια αγάπη, μεστή γεύση που τέρπει τον ουρανίσκο. Η Γωγώ, η Νέλλη κι ο Μιχάλης έχου  δημιουργήσει ένα μοναδικό σκηνικό πίσω από την διατηρητέα πρόσοψη ενός κτιρίου που χτίστηκε την δεκαετία του 1920, στην οδό Γιατράκου 4 στο Μεταξουργείο. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε μερικά από τα νόστιμα πιάτα που σερβίρουν, να καθίσετε αναπαυτικά στα πολύχρωμα βαρέλια και απολαύστε μία από τις καλύτερες εμπειρίες street food με ένα παγωμένο ποτό στο χέρι.

Διαβάστε επίσης: Οι ομορφότερες καλοκαιρινές αυλές για brunch στην Αθήνα

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις