Αν θέλετε να απολαύσετε κάτι ζεστό και ελαφρύ, αυτή η σούπα είναι ιδανική

Μια σούπα καρότου με μανιτάρια που είναι ελαφριά και κάνει πολύ καλό στο στομάχι.

Αυτή η σούπα είναι ιδανική για το κρύο που ήδη διανύουμε.

Η σούπα καρότου με μανιτάρια περιέχει πολλές εύκολα διαλυτές από τον οργανισμό ίνες. Επιπλέον η πολτοποίηση των λαχανικών βοηθάει ακόμα περισσότερο στην πέψη. Το τζίντζερ επίσης βοηθάει στην πέψη ενώ τα μανιτάρια έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Η συνταγή από τη food blogger mrssoupe

Σούπα καρότου με μανιτάρια

Υλικά

280 γρ. καρότα κομμένα σε μπουκιές
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι (αν θέλετε)
λίγο τζίντζερ
2μιση φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών
2 φλ. μανιτάρια
1 κ.γ. ξίδι ρυζιού
1 κ.σ. μίριν
1 κρεμμύδι
1/4 φλ. γάλα καρύδας

Εκτέλεση

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώστε σε ένα ταψάκι τα καρότα και ψήστε τα στον φούρνο μαζί με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι για 20 λεπτά.
Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι ή ένα wok ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα το κρεμμύδι, το τζίντζερ και λίγο αλάτι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Προσθέστε τα καρότα αφού ψηθούν, το μίριν και τον ζωμό. Μόλις πάρει μια βράση ο ζωμός χαμηλώστε τη θερμοκρασία, σκεπάστε και αφήστε να μαγειρευτούν τα πάντα για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί μαγειρέψτε τα μανιτάρια σας για 5-6 λεπτά.
Μόλις βράσουν τα λαχανικά σας ρίξτε τα στο μπλέντερ ή με ένα ραβδομπλέντερ κάντε τα πουρέ. Προσθέστε λίγο νερό αν θεωρείτε ότι χρειάζεται. Προσθέστε το ξίδι ρυζιού. Προσθέστε και το γάλα καρύδας και ανακατέψτε.
Ρίξτε τα μανιτάρια στη σούπα σας και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις