Μία πανεύκολη συνταγή για μπουγάτσα της στιγμής

Αν είστε αρχάριοι στη ζαχαροπλαστική, προτιμήστε τη συγκεκριμένη συνταγή για μια θεϊκή μπουγάτσα.

Η μπουγάτσα της τεμπέλας

Υλικά

450 γρ. φύλλο κρούστας

250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη μπουγάτσα των τεμπέληδων με ζαχαρούχο γάλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ή στρoγγυλό ταψί.

Τσαλακώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας σαν ακορντεόν και τοποθετούμε τα μισά στον πάτο του ταψιού, το ένα δίπλα στο άλλο.

Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε τα άλλα μισά φύλλα με την ίδια διαδικασία.

Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 20 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί. Σε ένα μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και με το άδειο κουτί από την κονσέρβα μετράμε και προσθέτουμε στο μπολ 1 1⁄2 κουτάκι νερό. Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα, μέσα στο ταψί, και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά.

Κόβουμε σε 6 κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις