Ιδανικό πιάτο γι' αυτήν την κρύα και χιονισμένη ημέρα

Η κλασσική συνταγή για κοτόσουπα παίρνει άλλη διάσταση από την food blogger Δήμητρα Γεωργάκιου, η οποία προσθέτει γλυκοπατάτα και την κάνει ξεχωριστή και άκρως απολαυστική. Ιδανική συνταγή για αυτές τις κρύες και χιονισμένες ημέρες που θα σας ζεστάνει!

Συνταγή για κοτόσουπα: Υλικά

-500 γρ κοτόπουλο (εγώ πήρα κιλότο)
-2 μεγάλες γλυκοπατάτες
-4 μέτριες πατάτες
-3 καρότα
-1 ξερό κρεμμύδι
-1 σκελίδα σκόρδο
-5 κουτ.σούπας ρύζι
-ελαιόλαδο λίγο
-αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

-2 αυγά
-χυμό από 2 λεμόνια
-ζουμί απ το φαγητό

Εκτέλεση 

  1. Βράζω το κοτόπουλο με αλάτι για τουλάχιστον 1 ώρα κι έπειτα προσθέτω τα λαχανικά κομμένα σε κομμάτια (εκτός από το κρεμμύδι και το σκόρδο).
  2. Προσθέτω τα λαχανικά και συνεχίζω το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφαιρώ σε ένα μπολ, σουρώνω το ζουμί(για τυχόν κοκαλάκια) σε άλλη κατσαρόλα και συνεχίζω το βράσιμο προσθέτοντας το ρύζι και λίγο λάδι.
  3. Ξεκοκαλίζω το κοτόπουλο, πολτοποιώ στο multi 2-3 κομμάτια από τα λαχανικά και τα προσθέτω όλα στην σούπα να πάρουν μια βράση όλα μαζί και σβήνω το φαγητό.
  4. Ετοιμάζω το αυγολέμονο και περιχύνω το φαγητό.

Περισσότερες συνταγές στο προφίλ της Δήμητρας Γεωργάκιου 

Διαβάστε επίσης: 

Απολαυστική συνταγή για κολοκυθόσουπα για τις κρύες ημέρες από την food blogger Δήμητρα Γεωργάκιου

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις