Το απόλυτο χειμωνιάτικο πιάτο

Έξω έχει κρύο, τι καλύτερο λοιπόν από μια συνταγή για κολοκυθόσουπα, θρεπτική και πεντανόστιμη έτοιμη σε λίγο χρόνο; Η πρόταση της food blogger Δήμητρας Γεωργάκιου θα σας ενθουσιάσει!

Συνταγή για κολοκυθόσουπα – Υλικά:

– 1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε φέτες
– 2 πατάτες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
– 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
– 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο στην μέση
– 200 γρ κρέμα γάλακτος
– αλάτι
– ελαιόλαδο
– μπούκοβο, τυρί cottage και σπιτικά κρακεράκια προεραιτικά

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζω νερό και προσθέτω το κρεμμύδι και τις πατάτες. Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτω τις γλυκοπατάτες και την κολοκύθα με το ελαιόλαδο.

Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά και το νερό ίσα που τα σκεπάζει, προσθέτω την κρέμα γάλακτος και σβήνω την φωτιά.

Πολτοποιώ με το μίξερ χειρός (αν δεν έχετε το κάνετε και στο multi).

Σερβίρω με τυρί cottage, σπιτικά κρακεράκια και πασπαλίζω με μπούκοβο.

Τα κρακεράκια είναι από κουλούρια Θεσσαλονίκης κομμένα σε λεπτές φέτες, πασπαλισμένη με ελαιόλαδο, ρίγανη και πάπρικα ψημένα σε 5′ στο airfryer.

Καλή απόλαυση!

Περισσότερες συνταγές στο προφίλ της Δήμητρας Γεωργάκιου 

Ακολουθήστε το foodlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις